Kirjoittaminen Pienperheyhdistyksen blogiin

27.11.2013

Tässä ohjenuoraa blogitekstin kirjoittamisesta Pienperheyhdistyksen sivulle

Blogikirjoituksen on hyvä olla melko lyhyt, wordissä noin yhden sivun mittainen. Lähtökohtana kirjoittamisessa on oma näkemys johonkin ajankohtaiseen aiheeseen.

Kappaleet ovat blogitekstissä lyhyitä ja napakoita. Kahdesta neljään virkettä kappaleessa on hyvä nyrkkisääntö. Kirjoita joka kappaleessa vain yhdestä asiasta. Ole lyhytsanainen ja selkeä.

 

Blogin otsikointi

Blogin otsikko herättää lukijan kiinnostuksen. Otsikko toimii myös hakusanana, jolla ihmiset löytävät kirjoituksen verkon hakupalvelujen kautta. Pelkkä naseva otsikko ei siis riitä. Tärkeää on, että otsikossa näkyy kirjoituksen aihe.

Väliotsikoiden käyttö tekee tekstistä helppolukuista. Väliotsikot jakavat tekstin paremmin hahmotettavaksi ja kiinnostavamman näköiseksi.

 

Kuvat ja linkit

Kuvat ja listat tekevät blogista hauskemman näköisen ja herättävät mielenkiinnon. Tekstistä voi nostaa sitaatteja elävöittämään tekstiä ja korostamaan jotakin näkökulmaa. Linkkien avulla lukija saa lisätietoja aiheesta. Voit linkittää esimerkiksi uutiseen yhdistyksen sivulla tai artikkeliin, johon teksti viittaa.

 

Miten lukijat löytävät blogimme?

Pienperheyhdistyksen blogilla on vakituisia lukijoita. Blogin tekstejä linkitetään yhdistyksen Facebook-sivulle. Sitä enemmän kaikilla blogiteksteillä on lukijoita, mitä enemmän jokainen meistä jakaa niitä sosiaalisessa mediassa. Keskustelua voi herättää kommentoimalla niitä itse.

Pienperheyhdistyksen blogissa julkaistaan jäsenten, toiminnassa mukana olevien, vapaaehtoisten, työntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden kirjoituksia. Kirjoitusten tulee käsitellä lapsiperheitä tai yhdistystoimintaa ja olla Pienperheyhdistyksen sääntöjen ja toimintalinjojen mukaisia.

Onko sinulla sanottavaa? Kerro se blogissamme! Ilmoittaudu Kaislille, kaisli.syrjanen(at)pienperhe.fi.