Kirjailijavierailu, villiyrttiretket, jooga sekä metsämandala- ja kankaanpainantatyöpajat

13.4.2022

Touko–kesäkuussa Pienperheyhdistys järjestää kiinnostavia tapahtumia pääkaupunkiseudulla niin kulttuurin, luontoretkeilyn kuin rentoutuksen ja käsitöiden parissa. Mikä sinua ja lastasi innostaa?

Kirjailija Maria Mustrannan vierailu 19.5.

Pienperheyhdistyksen Lukupiiri järjestää kaikille ilmoittautuneille avoimen tilaisuuden, jossa kirjailija Maria Mustranta kertoo uusimmasta kirjastaan ’Äidin tehtävä’  to 19.5. klo 17.00–18.30. ”Romaanissa yksinhuoltajaäiti Laura elää yhdeksänvuotiaan poikansa Pyryn kanssa. Pyry alkaa oireilla ja saa hallitsemattomia raivokohtauksia erityisesti koulussa”.  Lisätietoja kirjasta

Voit hyvin tulla mukaan, vaikka et olisi kirjaa lukenutkaan (vaikea saada kirjastosta). Osoite Petter Wetterin tie 6, Helsinki. Mukaan mahtuu n. 10 aikuista ja samanaikainen ulkoilulastenhoito järjestetään etukäteen ilmoittautuneille 2–10-vuotiaille lapsille.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 1.5.

Pop-up Kaivonkansi-kankaanpainannan työpajat perjantaisin 6.5. ja 13.5. 

Työpaja sopii kaikille kiinnostuneille, etusijalla aikuinen 6–12-vuotiaan lapsen kanssa. Aloitamme työpaja klo 17.30 ja se kestää n. 1,5–2 h. Ohjaaja on vapaaehtoinen vertaisohjaaja Angela.  Säävaraus, sateen sattuessa työpaja siirtyy. Työpajat järjestetään Herttoniemenrannassa, Helsingissä.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 28.4. ja kerro samalla kumpaan iltaan osallistut.

Kaksi villiyrttiretkeä la 21.5. ja ti 24.5. Puolarmaariin Espooseen

Järjestämme yhteistyössä Uudenmaan Marttojen kanssa  kaksi villiyrttiretkeä Espooseen. Opastamassa retkellä on kotitalousneuvoja Hanna Uudenmaan Martoista ja mukana on myös PPY:n vapaaehtoinen.

Retki sopii kaikille villiyrteistä kiinnostuneille, myös lapsille, jotka jaksavat kävellä 2–3 km. Lauantain retkellä tavataan Hanna Puolarmaarissa klo 11, ja tiistain retkellä tavataan hänet klo 17.  Kumpikin retki kestää n. 2–3 h. 

Mukaan mahtuu 6–7 perhettä. PPY pikkubussin kyydissä paikalle voi tulla 2–4 perhettä lasten määrästä riippuen. Kerro ilmoittautuessasi kumpaan retkeen ilmoittaudut ja tuletko omalla autolla tai julkisilla vai PPY pikkubussikyydiltä. Kerro myös missä asut. Jos tulet omalla autolla ja voit tarjota kyydin jollekin toiselle perheelle, ilmoita siitäkin.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 10.5.

Jooga + äänimaljarentoutus tiistaina 7.6. klo 17.45–19.30

Tule rentoutumaan kevätkauden päätteeksi. ”Aloitamme tunnin n. 30 minuutin pituisella  lempeällä joogaharjoituksella, joka valmistelee kehoa lopputunnin kestävään äänimaljarentoutukseen. Äänihoidossa makoilet tai istut mukavasti ja annat soivien tiibetiläisten äänimaljojen sointujen huuhdella kehoasi, mieltäsi ja sieluasi”.

Tilaisuus sopii kaikille aikuisille ja hiljaiseen rentoutumiseen pystyville teineille 13–17-v, mitään ennakkotaitoja et tarvitse. Päälle voi pukea rennot vaatteet, mukaan myös pitkähihainen ja rentoutusta varten sukat sekä oma vesipullo. Paikalla pitää olla jo klo 17.45, jooga alkaa tasan klo 18.

Paikka: Helsingin joogayhdistyksen Joogahuone, Punavuorenkatu 4 B sisäpiha

Lisätietoja: https://www.joogahuone.fi/tunnit-ja-kurssit/

Samanaikainen lastenhoito 2–10-vuotiaille järjestetään ulkona (lähipuistossa),  mikäli lastenhoitoon ilmoitetaan lapsia vähintään kolmesta eri perheestä.  Tarkemmat tiedot saat vahvistusviestissä.

Valitse ilmoittautuessasi, minkä suuruisen omavastuumaksun maksat:

10 €/osallistuja, sis. pelkkä 90 min jooga + rentoutus

15 €/osallistuja, sis. edellinen + ulkolastenhoito 2–10-vuotiaalle lapselle

20 €/osallistuja, sis.  edelliset + PPY lahjoittaa tästä 10 € Ensi- ja turvakotien liiton Ukrainakeräykseen, jolla autetaan Suomessa oleskelevia sotaa paenneita vauva- ja lapsiperheitä. Lisätietoja keräyksestä

Ilmoittaudu tästä 1.5. mennessä.

Metsämandala-työpaja Maunulassa la 11.6. klo 11–13 

Tule mukaan taiteilija Sonja Salomäen ohjaamaan työpajaan, jossa teemme luonnosta löytyvistä materiaaleista mandaloita ja rauhanmerkkejä Keskuspuistoon.

Tapaamme Maunulan majalla klo 11 (Metsäläntie 9, Helsinki) ja työpaja kestää 2–3 h. Pue päälle mukavat, metsän kestävät ja säänmukaiset vaatteet ja ota mukaan omat eväät ja vesipullot. Omavastuumaksu 10 €/aikuinen ja lapsi, lisälapset 5 €/lapsi.

 Ilmoittaudu tästä viimeistään 12.5.

Huom!

Muista käydä katsomassa kotisivuilla myös muut ajankohtaiset ryhmät sekä perhekahvilat ja leirit