Kirjailijatapaaminen helmikuussa ja ilta syöpää sairastaville vanhemmille lapsineen maaliskuussa

20.12.2022

Pienperheyhdistyksen tiloissa järjestetään helmikuussa kirjailijatapaaminen sekä maaliskuussa vertaistuellinen ilta yh-perheille, joissa vanhempi sairastaa syöpää. Ilmoittaudu mukaan jo nyt!

Kirjailijatapaaminen 15.2. 

Eroasiantuntija, YVPL:n työntekijä Helka Belt tulee kertomaan kirjastaan Lapsellinen ero (2018) Pienperheyhdistyksen tiloihin keskiviikkona 15.2. klo 17.30–19.00. Kirja sisältää 20 erilaisen perheen tarinat, jotka vaihtelevat aina onnistuneesta uusperheestä ulkomaiseen lapsikaappaukseen. Haastatteluissa nousevat esiin erotilanteiden ikävät puolet, mutta myös mahdollisuudet.

Kun lapsiperhe eroaa, parisuhde päättyy, mutta vanhemmuus jatkuu. Kuinka järjestää lapsen elämä uudessa tilanteessa? Yksinhuoltajuus, viikko-viikkojärjestelmä, viikonloppuvanhemmuus?

Ilmoittaudu linkin kautta viimeistään 31.1. Lastenhoitoa tarjolla mikäli 3-4 perhettä sitä tarvitsee. 

Lisätietoja Helkasta täältä

Kansikuva kirjasta Helka Belt: Lapsellinen ero. Kuvassa myös mansikoita, ruusuja ja vaahtokarkkeja.

Vertaistuellinen ilta yh-perheille, joissa vanhempi sairastaa syöpää

Rintasyöpäyhdistys Europa Donna ja Pienperheyhdistys järjestävät illan yhden vanhemman perheille, joita syöpä koskettaa. Olet tervetullut paikalle kohtaamaan vertaistukijoita ja kysymään apua mieltäsi painaviin kysymyksiin riippumatta siitä, mitä syöpää sairastat. Tarjolla on tietoa, vertaistukea, kahvia tai teetä ja pientä iltapalaa. Lastenhoito järjestetään etukäteen ilmoitetuille 111-vuotiaille lapsille.

Mukana sairaanhoitaja Tiina Huhtanen Europa Donnasta ja vertaistoiminnan koordinaattori Riikka Koola Pienperheyhdistyksestä. Lisätietoja illasta saat: tiina.huhtanen(at)europadonna.fi tai riikka.koola(at)pienperhe.fi

Ilmoittaudu tästä viimeistään 26.2. 

 ja kerro samalla, mistä teemoista toivot keskustelua tai mihin kysymyksiin toivot vastauksia. Kerro myös tuletko paikan päälle vai osallistutko etänä sekä hoitoon jäävän lapsen nimi, ikä ja mahdolliset erityistarpeet.

Toimintaa yh-perheille löydät myös näiltä sivuilta

Perhekahvilat

Ryhmätoiminta

Toimintaa yhden vanhemman perheille