Kevätkauden vertaisryhmiä vanhemmille ja Näe hyvä meissä -perheleirit

4.12.2023

Kiinnostaisiko sinua lähteä miettimään oman elämän syviä kysymyksiä? Logoterapeuttinen omaelämäkerta -ryhmä aloittaa tammikuun alussa. Kymmenen kerran kirjallisuusterapeuttinen ryhmä kokoontuu maalis–toukokuussa. Parasta lapsille ry:n kevään Näe hyvä meissä -perheleirikokonaisuuksiin voi jo hakea.

Logoterapeuttinen omaelämäkerta -ryhmä 

Kaipaatko hetken hengähdystä arjesta, jossa voisit pohtia omaa elämääsi tarkoitusten, merkitysten ja mielekkyyden kautta kirjoittaen ja keskustellen?

Jokainen meistä haluaa kokemuksia nähdyksi tulemisesta, rakastettuna olemisesta ja mahdollisuudesta rakastaa. Ryhmässä etsitään ihmisen kokoista paikkaa – jokaiselle omaansa sekä pohditaan ihmisarvoa, tarkoituksellisuutta ja omaa elämää monista näkökulmista.

Logoterapeuttinen omaelämäkertaa kirjoitetaan ohjatusti tapaamisten välillä ja tapaamisissa keskustellaan kirjoitetuista asioista logoterapeuttisessa viitekehyksessä.

Logoterapeuttinen viitekehys tarjoaa kasvun mahdollisuuksia, uusia näkökulmia menneeseen, tulevaan ja nykyhetkeen sekä tarjoaa voimavaroja. Logoterapeuttinen omaelämäkerta -ryhmä tarjoaa mahdollisuuden tarkastella elämää tarkoituksia löytäen kokemalla, eri tavoin asennoitumalla, tekemällä ja toimimalla.

Logoterapia on Viktor Franklin kehittämä tarkoituskeskeinen filosofia, jonka perustana on ajatus siitä, että elämällä on aina tarkoitus. Logoterapeuttinen ihmiskäsityksen mukaan ihmisellä on fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen ja henkinen ulottuvuus. Logoterapia keskittyy tarkastelemaan henkistä ulottuvuutta, johon kuuluvat mm. vapaus, vastuu, aito omatunto, tahto tarkoitukseen ja elämän tarkoituksellisuus.

Ryhmä kokoontuu Pienperheyhdistyksen tiloissa (Petter Wetterin tie 6, Helsinki) 7 kertaa:

La 6.1. klo 15.30–17

La 20.1. klo 15–17

La 27.1. klo 15–17

Pe 9.2. klo 17–19 (klo 16.30 alkaen tarjolla keittopäivällinen lapsille ja aikuisille. Ryhmä aloittaa klo 17.00

La 24.2. klo 15–17

La 9.3. klo 15–17

La 16.3. klo 15–17

Ryhmää ohjaa logoterapeutti (LTI) Susa Ruuhilahti, p. 040 544 2272, susanna.ruuhilahti@gmail.com

Ryhmän ajaksi järjestetään lastenhoito. Ryhmä on tarkoitettu yhden vanhemman perheille.

Ilmoittautuminen tästä viimeistään 28.12. 

Varmistus ryhmän toteutumisesta  sähköpostitse 30.12. mennessä.

Valovirtaa vanhemmuuteen -kirjallisuusterapeuttinen ryhmä aloittaa keväällä 

Kaipaatko hengähdystaukoa arjesta? Tuntuuko sinusta, että tarvot yksin vanhemmuuden karikoissa? Haluaisitko löytää itsestäsi uusia voimavaroja? Tule mukaan etsimään valoa ja virtaa vanhemmuuteen ja koe sanojen voimauttava vaikutus! 6.3.–28.5. kokoontuva ryhmä on luottamuksellinen ja suunnattu kaikille yhden vanhemman perheiden aikuisille.

Valovirtaa vanhemmuuteen on terapeuttisen lukemisen ja kirjoittamisen ryhmä juuri sinulle.

Ryhmä starttaa keskiviikkona 6.3.2024 klo 17.30–19.45 ja kokoontuu kymmenen kertaa. Viimeinen tapaaminen on 28.5.2024. Ryhmään osallistuminen on maksutonta.

Tässä ryhmässä

  • luemme, keskustelemme ja kirjoitamme vanhemmuudesta
  • jaamme vanhemmuuteen liittyviä ajatuksia toisten vanhempien kanssa
  • tutkimme ja sanoitamme vanhemmuuteen liittyviä tunteita
  • tutustumme omiin vahvuuksiimme
  • saamme uusia ajatuksia ja oivalluksia oman elämän tueksi
  • löydämme arjesta ilon pilkahduksia ja toivoa tulevaan
  • käsittelemme vanhemman monia rooleja ja vanhemmuuteen liittyviä pelkoja ja paineita
  • murramme myyttejä
  • uppoudumme vanhemmuuteen osana sukupolvien jatkumoa.

Ryhmään osallistuminen ei vaadi minkäänlaista ennakko-osaamista. Sinun ei tarvitse tuntea kirjallisuutta eikä olla taitava kirjoittaja. Kokeilunhalu, uteliaisuus ja avoin mieli riittävät. Ryhmässä ei käytetä punakynää eikä arvostella tekstejä, vaan keskiössä ovat tekstien herättämät tunteet ja ajatukset. Kirjoittamaan houkutellaan pienten, helppojen kirjoitusharjoitusten avulla.  Ryhmä on suljettu ja toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään neljä.  Ryhmään otetaan enintään kymmenen osallistujaa. Lastenhoito järjestetään etukäteen ilmoitetuille 1–10-vuotiaille lapsille.

Ryhmän ohjaajana toimii sanataide- ja kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjallisuusterapeuttikoulutettava Annamari Typpö.

Lisätietoja Annamarista löydät täältä: https://sananhaltija.fi/

Ilmoittaudu ryhmään tästä viimeistään 14.1. ja muistathan vastata kaikkiin kysymyksiin

Näe hyvä meissä -perheleirit, keväällä 2024

Näe hyvä meissä perheleirit ovat viiden leiriviikonlopun teemallisesti etenevä kokonaisuus, jonka tavoitteena on vahvistaa koko perheen myönteistä vuorovaikutusta, vanhemmuutta ja vanhemman itsemyötätuntoa. Leireillä on vanhemmille kaksi kertaa oma ryhmä, jonka aikana lapset toimivat ohjaajien kanssa. Perheet pääsevät pureutumaan leirikerran teemaan lapsen iän huomioiden

Leirikertojen teemat ovat: 1. myönteinen ajattelu 2. vuorovaikutus 3. tunnetaidot 4. roolit ja rajat sekä 5. hyvän huomaaminen. Teemoja käsitellään vanhemmuuden ja perhe-elämän näkökulmasta positiivisen pedagogiikan otteella.

Haku kevään 2024 leireille on nyt auki. Ensi keväänä Kiipulan Guest Housessa on tarjolla kaksi leirikokonaisuutta: Kiipula 1 tammikuun 19. alkaen ja Kiipula 2 helmikuun 16. alkaen sekä Pukkilan leirikeskuksessa 2.2. alkaen. Lue lisää perheleireistä ja ilmoittaudu täältä

Hinnat (yhteishinta sisältäen viiden viikonlopun ohjelman, majoituksen, ruokailut ja yhteiskuljetuksen Kiasma-Kiipula-Kiasma): aikuinen 170 € /  lapsi 6–12-v 65 € / lapsi 2–5-v 25 € /  alle 2-vuotiaat maksutta  Yhteiskuljetus Kiipulaan lähtee Kiasmalta perjantaisin klo 16.30 ja paluulähtö Kiipulasta sunnuntaisin klo 13.30.

Leiribussi lähtee Tampereen rautatieasemalta perjantaisin klo 17. Paluulähtö Pukkilasta on sunnuntaisin klo 13. Pukkilan hakulomake löytyy alla olevasta linkistä.

Leirikokonaisuuteen voit tutustua: www.näehyvämeissä.fi 


Kaikki leirit

Muuta ryhmätoimintaa vanhemmille ja lapsille