Keväistä toimintaa yhden vanhemman perheille

16.3.2022

Keväällä puuhaillaan yhdessä koko perheen voimin. Huhtikuussa luetaan, askarrellaan ja pelataan lautapelejä. 5.4. Starttaa myös uusi Minun hyvinvoiva perheeni -ryhmävalmennus, jonka tavoite rakennetaan yhdessä osallistujien toiveiden mukaan.

Askartelutuotoksia.

7–12-vuotiaiden lautapelilauantai 2.4. klo 13–16 

Tykkäisikö lapsesi pelata lautapelejä, mutta peliseura puuttuu? Mikä on lapsesi lempilautapeli? Huhtikuussa laitetaan pelit pystyyn Pienperheyhdistyksen tiloissa Herttoniemenrannassa Helsingissä! 

7–12-vuotiaiden lautapelilauantaihin ilmoittautuminen viimeistään torstaina 24.3.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Lautapelilauantai toteutuu, kun vähintään 4 lasta osallistuu. 

Helsinki: Pienperheyhdistyksen lukupiiri to 7.4. 

Pidätkö lukemisesta tai haluaisitko lukea enemmän, mutta et meinaa ehtiä tai jaksaa? Tule mukaan rentoon, kerran kuussa livenä kokoontuvaan lukupiiriin, jossa luetaan kirjoja laidasta laitaan (faktaa, fiktiota, runoja). Kirjat päätetään yhdessä.  Emme valitse ihan uusimpia kirjoja, jotta kirjat on mahdollista hankkia myös kirjastosta. 

Huhtikuun kokoontuminen on yhdistyksen tiloissa Herttoniemessä torstaina 7.4. klo 17–18.30. 

Mukana vapaaehtoiset Minna S ja Tea T. 

Ilmoittaudu mukaan viim. 3.4.,  p. 040 640 3756 tai riikka.koola(at)pienperhe.fi ja kerro samalla toivotko lastenhoitoa 2 – 10-vuotiaalle lapsellesi. 

Huhtikuun kirjana on ’Kehtolaulu’ (Leila Slimani). 

Lukupiirillä on myös oma Fb-ryhmä, johon voi liittyä kuka tahansa kirjoista ja lukemisesta kiinnostunut yh-vanhempi (myös ryhmän kautta voi ilmoittautua tapaamiseen): https://www.facebook.com/groups/778452832779129 

6–12-vuotiaiden pääsiäisaskarteluja  la 9.4. klo 13.00–15.30 

Järjestämme pääsiäisaskartelupajan 6–12-vuotiaille Pienperheyhdistyksen tiloissa Herttoniemenrannassa. Pajassa voidaan askarrella esim. pääsiäisvitsoja tai -kortteja oman mielenkiinnon mukaan. Työpajat toteutuvat, kun vähintään 4 lasta osallistuu. Huomaa, että paja ei ole sopiva allergisille (paju). 

Ilmoittautuminen viimeistään 31.3.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Minun hyvinvoiva perheeni -ryhmävalmennus kolmena tiistai-iltana 5.4., 19.4. ja 3.5. 

Tule mukaan ratkaisukeskeiseen ryhmävalmennukseen! Valmennuksessa määrittelemme ryhmälle yhteisen mielekkään ja motivoivan tavoitteen. Tällainen tavoite voi olla esimerkiksi miten rakennan omasta perheestäni onnellisen, hyvinvoivan, oman näköisemme tiimin. Osallistujien toiveiden mukaan tavoite voi olla jokin muukin, esimerkiksi omaan hyvinvointiin ja vanhemmuuteen keskittyvä. Erilaisten harjoitusten ja kysymysten avulla lähdemme kulkemaan kukin omannäköistämme polkua kohti tavoitetta. 

Valmentajana ja ryhmän ohjaajana on PPY:n jäsen Tuuli Kohonen, joka opiskelee ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi (LCF Life Coach). Tuuli on suorittanut myös luontoyhteysohjaaja- ja Green Care -perusteet kurssin. Lisätietoja valmennuksesta saat Tuulilta, p. 050-3046623 

Valmennus on positiivista ja ratkaisukeskeistä – ei neuvomista eikä terapiaa, vaan sinun vahvuuksiisi ja omaan sisäiseen johtajuuteesi luottava prosessi. Muutokset tapahtuvat omia ajatuksia, tunteita ja toimintaa tarkastelemalla ja muuttamalla. Mitään ei ole pakko muuttaa, jo asioiden äärelle pysähtyminen, sanoittaminen ja jakaminen on usein palkitsevaa. 

Ryhmässä ei ole pakko jakaa itsestään tai elämästään mitään, mikä ei tunnu hyvältä. Ryhmä sopii kaikenikäisten lasten vanhemmille, jotka kaipaavat muutosta omaan vanhemmuuteensa tai perhe-elämäänsä. Ensimmäisellä kerralla kartoitamme, millaisia toiveita osallistujilla on, ja voimme fokusoitua myös muuhun, esimerkiksi itsetuntoon, omaan hyvinvointiin, jaksamiseen. Päälle mukavat, lämpimät ja joustavat vaatteet (teemme rentoutuksen ja kevyen, helpon joogaliikkeen joka kerralla).  

Kokoonnumme Pienperheyhdistyksen tiloissa tiistaina 5.4, 19.4 ja 3.5.22 klo 17:30-19. Osallistuminen edellyttää sitoutumista näihin kertoihin. Samanaikainen lastenhoito järjestetään etukäteen ilmoitetuille 2-10-vuotiaille lapsille.  Väliviikkoina ryhmä voi tavata ulkona luonnossa (lapset mukana) tai esimerkiksi Zoomissa, osallistujien toiveiden ja mahdollisuuksien mukaan. 

Ryhmä toteutuu mikäli vähintään 4 ilmoittautuu sitovasti määräaikaan mennessä, ryhmään mahtuu 8 osallistujaa, ilmoittaudu linkin kautta viimeistään 28.3. ja muista vastata kaikkiin kysymyksiin.