Kesäretkiä yhden vanhemman perheille

16.5.2024

Nyt on montaa hauskaa retkeä tulossa lapsille ja aikuisille. Minigolfaamaan mennään 19.5. Hietsuun. Stansvikin kartanon alueella Kruunuvuorenrannassa tutustutaan mehiläispesään ja liikutaan luonnossa 20.5. Omatoimiretkelle Särkänniemeen järjestetään kuljetus 15.6. Herttoniemipäiviä vietetään 30.5. Asukastalo Ankkurissa. Melominen edullisesti on mahdollista Vuosaaressa viitenä kesä–heinäkuun iltana ja yön yli tehtävälle melontaretkelle telttailuineen lähdetään 15.6.

Lapsia ja aikuisia lähdössä melomaan kanootilla.

Minigolf-retki sunnuntaina 19.5. klo 11 alkaen

Lähde liikuntavapaaehtoisten Ninan ja Hannan kanssa minigolfaamaan Hietsuun (Hiekkarannantie 1, 00100 Helsinki) su 19.5. klo 11 alkaen. Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, voit vain tulla paikalle. Ilmoittaudu Ninalle ja Hannalle minigolf-radalla klo 11.00–11.15. Tunnistat heidät limenvihreistä Pienperheyhdistys t-paidoista. Pienperheyhdistys maksaa alle 16-v. lasten/nuorten ratakierroksen (5 €), ja aikuiset maksavat itse oman ratakierroksensa (12 €). Omat eväät, vesipullot yms. mukaan. Säävaraus! Jos sataa, retki ei toteudu.

Lisätietoja paikasta: https://www.minigolftaivallahti.com/

Maailman mehiläispäivä maanantaina 20.5.

Pienperheyhdistyksen retkellä juhlitaan maailman mehiläispäivää Stansvikin kartanon maisemissa klo 16–18. Retkellä tutustutaan mehiläispesän elämään ja kierretään alueen luontopolku. Mukaan mahtuu enintään 8 perhettä.
Ilmoittautuminen tästä 17.5. klo 12.00 mennessä 

Päiväretki Särkänniemen huvipuistoon lauantaina 15.6.

Yhdistys järjestää perheille kesäretken yleisöäänestyksen voittaneeseen Särkänniemen huvipuistoon Tampereelle. Retki on tarkoitettu 2–17-vuotiaille lapsille/nuorille oman vanhemman kanssa. Retkelle lähdetään tilausbussilla klo 9 Kiasma-taidemuseon edestä Helsingin keskustasta ja paluu on illalla n. klo 20 samaan paikkaan.

Mukaan mahtuu bussillinen osallistujia (15–20 perhettä), etusijalla vähemmän osallistuneet, tarvittaessa lähtijät arvotaan. Lisätietoja saat ilmoittautumisajan jälkeen s-postivahvistuksessa. HUOM! Retki on omatoiminen ja omakustanteinen, eikä mukana ole Pienperheyhdistyksen työntekijää. Jokainen osallistuja maksaa itse oman ja lastensa rannekkeet, ruoat, välipalat jne. päivän aikana. Pienperheyhdistys tarjoaa tilausbussimatkan Helsinki-Särkänniemi-Helsinki. Lisätietoja huvipuistosta ja lipuista: https://sarkanniemi.fi/fi

Ilmoittaudu tästä viimeistään su 26.5. ilmoittautuminen on heti sitova – ilmoittauduthan vain, mikäli ko. päivä sinulle sopii.

Herttoniemipäivä Ankkurissa torstaina 30.5. klo 10–14

Tule mukaan viettämään Herttoniemipäivää Asukastalo Ankkuriin, Paasivaarankatu 6:een. 
Paikalla Pienperheyhdistyksen Pomppulinna, roskapartio ja muuta kivaa toimintaa! 
Ei tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa!

Iltamelonnat Vuosaaressa kesäkuussa

Tule kokeilemaan melontaa avokanootilla tai lähde mukaan pienelle iltaretkelle lähisaareen. Liikkeelle lähdetään kaikkina iltoina klo 17.30 Vuosaaresta Kallahden rannasta. Takaisin rantaan palataan klo 20.30 mennessä. Melonta sopii aikuisille ja vähintään 130 cm pitkille lapsille. Pienempi sisarus voi istua kyydissä.

Laita ilmoittautumiseen sinulle sopivat illat numerojärjestykseen. Yhtenä iltana mukaan mahtuu 10 henkilöä. Melontaillat ma 3.6., ti 11.6., ma 24.6., ti 25.6., ti 2.7., ke 3.7.

Osallistumismaksu 5 €/perhe/kerta.

Ilmoittautumiset tästä 26.5. mennessä

Yön yli melontaretki 15.–16.6. (la–su)

Lähde mukaan melontaretkelle Kiskonjoelle Saukonpäänkoskelta Kosken kartanolle. Liikkeelle lähdetään Kärkelästä. Siellä saadaan kanootit alle ja lähdetään melomaan järven selkiä ja kapeaa jokea pitkin. Yö nukutaan teltoissa. Matkan varrella käydään katsomassa mm. Haapaniemen linnan raunioita. Retki päättyy Kosken kartanolle. Retkelle voi osallistua aikuiset ja yli 130 cm pitkät lapset/nuoret. Kaikilla tulee olla aikaisempaa melontakokemusta avokanootilla. 

Ilmoittaudu tästä harjoittelemaan ennen retkeä joko ma 3.6. tai ti 11.6.

Retken osallistumismaksu on 65 €/aikuinen, 45 €/alle 18-vuotias. Maksu sisältää kanootin, melan ja kelluntaliivin vuokran, ruoat retkellä ja opastuksen sekä kuljetuksen Karjalohjalta melontaretken alkupisteeseen ja retken loppupisteestä bussipysäkille Kitulaan. 

Lisätietoja: kaisli.syrjanen@pienperhe.fi

Ilmoittautumiset melontaretkelle tästä 26.5. mennessä

(Sivua päivitetty 22.5.)