Kesäretkiä, lasten olympialaiset ja maatilaloma Kärkölässä

15.6.2021

Kesällä retkeillään monissa hauskoissa kohteissa. Seikkailuretkillä ratkotaan tehtäviä kesäheinäkuussa ja Korkeasaaressa vieraillaan 7.7. Lasten kesäolympialaiset eri-ikäisille lapsille pidetään heinäkuun aikana. Oikealle maatilalle  voi hakea loman viettoon Kärkölään viikoksi heinä-elokuussa.

Riikinkukko Korkeasaaressa.

Kesän seikkailulliset perheretket

Koko perheen seikkailullisilla retkillä leikitään ja ratkotaan tehtäviä.  Omat pienet eväät kannattaa varata mukaan, sillä retken jälkeen tai ohjelman lomassa pidämme evästauon. Retket ovat maksuttomia. 

Retkillä on säävaraus: pieni tihkusade ei haittaa, mutta ukkosmyrskyn uhatessa retki voidaan perua/ siirtää. 

Ilmoittautuneet saavat vahvistusviestin, joka tulee mummilan Marilta sähköpostista mummila(at)pienperhe.fi.

Kartanon salaisuus ke 23.6. klo 15–17 

Tule kuulemaan ja keksimään tarina Herttoniemen kartanon salaisuudesta. Retken aikana tutustumme kartanon puistoon. Matkaan lähdemme Herttoniemen kartanon edestä kahvilan puolelta ( Linnanrakentajantie 12).  Retki sopii yli 4-vuotiaille. 

Ilmoittaudu mukaan tästä viimeistään 20.6.

Peikkoretki Paloheinässä ti 29.6.klo 15–17

Lähde Peikkotutkija Into Metsämielen kanssa tutkimusretkelle Paloheinän metsään. Tutkimusmatkalla kuulet peikoista ja niiden elintavoista ja pääset leikkimään peikkomaisia leikkejä. Jos hyvin käy, saatamme nähdä vilaukselta oikean peikonkin. Matkaan lähdemme Paloheinän majan edestä. Retki sopii yli 4-vuotiaille. 

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä viimeistään 22.6.

Retki Mustasaareen to 1.7. klo 10–15

Lähde tutustumaan Mustasaareen Mummilan väen kanssa. Matkalla on luontopolku, leikkejä ja lampaiden rapsutusta. Retkeen kuuluu laivamatkat ja lounas Mustasaaressa. Matkaan lähdemme Taivallahdesta. Tarkemman tiedon vahvistusviestissä. Retki on tarkoitettu erityisesti pikkulapsiperheille. Hinta 10 € / perhe, joka tulee maksettavaksi heti vahvistusviestin saatuasi.

Ilmoittaudu mukaan tästä viimeistään 22.6.

Runon ja suven juhla Vuosaaren Uutelassa ti 6.7. klo 17–19

Runon ja suven juhlassa Skatan tilalla nautimme kesäillasta runojen ja yhteisleikkien ja laulujen parissa. Ohjelmassa myös poniratsastusta ja kakkukahvit. Juhla sopii koko perheelle. Paikka: Skatan tilan päärakennus (Uutelantie 30). 

Ilmoittaudu tästä linkistä viimeistään 30.6.

Kadonneen kynttilänjalan arvoitus ti 13.7. klo 15–17

Tule selvittämään kadonneen kynttilänjalan arvoitusta.  Retki alkaa Uspenskin katedraalilta ja suuntautuu Katajanokan alueelle. Retki sopii erityisen hyvin 7–12-vuotiaille! 

Ilmoittaudu tästä linkistä viimeistään 8.7.

Retki Korkeasaareen keskiviikkona 7.7. 

Lähde Korkeasaareen heinäkuussa. Retkelle mahtuu n. 57 perhettä heinäkuun koronarajoituksista riippuen. Matkat Korkeasaareen ovat omatoimiset ja omakustanteiset, samoin eväät/ruokailut. Retkellä liikutaan joko oman perheen kanssa tai pienryhmässä. Tapaamme Korkeasaaren portilla Mustikkamaalla aamupäivällä ke 7.7. (tarkempi aika vahvistuksessa).

Ilmoittautuminen viimeistään 27.6. Laita mukaan omat yhteystiedot, mukaan tulevien alle 18-v lastesi nimet ja iät. Muista perustella miksi juuri sinun perheesi tarvitsee retkeä. Kerro mikäli olet opiskelija  tai eläkeläinen. Retkivahvistus tulee 28.–29.6.

Lisätietoja Korkeasaaren kesästä ja turvallisen vierailun ohjeistuksen löydät täältä:

https://www.korkeasaari.fi/korona/

Lasten kesäolympialaiset heinäkuussa

Tervetuloa testaamaan omia taitoja erilaisissa lajeissa ja pitämään hauskaa saman ikäisten lasten kanssa kesäolympialaisten merkeissä!

4–6-vuotiaille torstaina 8.7. klo 14.00–16.30.

Ilmoittaudu 28.6. mennessä.

7–10-vuotiaille torstaina 15.7. klo 14.00–16.30.

Ilmoittaudu 5.7. mennessä

11–14-vuotiaille torstaina 22.7. klo 14.00–16.30.

Ilmoittaudu 12.7. mennessä

Lasten kesäolympialaisiin osallistujat kokoontuvat Pienperheyhdistyksen toimiston luona Herttoniemenrannassa ja liikumme yhdessä lähialueella hyvään kisailupaikkaan. Olympialaiset järjestetään, mikäli kyseisestä ikäryhmästä osallistuu vähintään neljä lasta. Lasten kesäolympialaisissa on myös säävaraus. Mukana on Tiia. 

Maatilaloma Kärkölässä

Maatila Kärkölässä tarjoaa kolmelle perheelle mahdollisuuden maaseutulomaan 19.7.–13.8. maanantaista keskiviikkoon. Perheet saavat kuljetuksen Mäntsälän juna-asemalta aamupäivällä 19. ja takaisin asemalle alkuillasta loman päätyttyä. 

Mökissä on peitot ja tyynyt, sisävessa, sauna, suihku, tiskiallas, mikro ja jääkaappi. Mökin lähistöllä on grillikatos, missä puu- ja kaasugrilli on vapaassa käytössä. Mukaan tarvitaan omat ruoat, lakanat ja pyyhkeet. Koiria maatilalle ei voi ottaa.

Perustele, miksi sinun perheesi tarvitsisi tällaisen loman, ja kerro mikä ajankohta teille sopii (19.–21.7., 26.–28.7., 2.-4.8., 9.–11.8.). Voit ruksata useamman vaihtoehdon.

Ilmoittautumiset tästä 27.6. mennessä.

Vahvistusviesti tulee viimeistään 1.7. sähköpostista kaisli.syrjanen(at)pienperhe.fi.