Kesän 2023 toimintaa lapsiperheille

15.6.2023

Pienperheyhdistys järjestää kesällä yhden vanhemman perheiden lapsille ja vanhemmille kivoja yhteisiä retkiä eri teemoilla. Tervetuloa nauttimaan kiireettömistä kesähetkistä ja muiden perheiden seurasta! 

Lapset kesällä Kaunissaaren kallioilla.

Monikulttuuristen yh-perheiden piknik lauantaina 17.6. / Multicultural Family Picnic

Lämpimästi tervetuloa perhepiknikille 17.6. klo 14–17, Brahen leikkipuistoon Helsingin Kallioon. Jutellaan, pidetään hauskaa, leikitään lasten kanssa. Piknik-eväitä tarjolla, ottakaa omat piknik-huovat, vesipullot, aurinkorasvat jne. mukaan. Sateen sattuessa olemme leikkipuiston sisätiloissa.

Piknikin järjestävät Familia ry:n BeLingual-hanke, Pienperheyhdistys ry:n ja Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry.

Ilmoittaudu mukaan tästä viimeistään ma 12.6.

You are warmly welcome to our family-picnic on  Saturday 17 June  from 14 to 17 hours in Leikkipuisto Brahe. We will chat, have fun and play with kids together. Picnic-snacks available, but please bring your own blankets, water bottles, sun creams etc. If it rains, we will be indoors (playground building).

The picnic is organised by Familia ry BeLingual-project,  Pienperheyhdistys ry and Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry.

Please sign up via this link by Mon 12 June

Peikkoretki Paloheinässä ke 21.6. klo 15.00–16.30

Tule mukaan tutkimusretkelle Helsingin Paloheinän peikkometsään. Retkellä tietoa peikkojen levinneisyydestä ja elintavoista. Tutkimusten ohella leikimme myös peikkomaisia leikkejä ja kierrämme pienen lenkin peikkometsässä. (Rattailla kulkeminen maastossa hankalaa, rattaat voi jättää Paloheinän majalle).

Retki on maksuton ja se sopii parhaiten 4–10-vuotiaille. (Säävaraus) Halutessasi voit ottaa mukaan pienet eväät. 

Ilmoittaudu tästä mukaan 14.6. mennessä

Melontaa Helsingin Kallahdessa torstaina 29.6. klo 10.00–13.30 

Tule mukaan melomaan  Vuosaaren Kallahteen! Harjoittelemme ensin melonnan perusasioita ja teemme pienen retken lähivesillä. Melonta on tarkoitettu aikuisille ja vähintään 130 cm pituisille lapsille ja nuorille. Mukaan mahtuu 14 henkilöä. Tarkemmat tiedot lähetetään ilmoittautuneille 22.6.

Ilmoittaudu tästä viimeistään ti 20.6.

Perhepiknik Lapinlahdessa keskiviikkona 19.7. klo 16–18

Tule mukaan tapaamaan muita perheitä ja nauttimaan kesäillasta Lapinlahden vanhan sairaalan puistoon , jonne on 5–10 min kävelymatka Ruoholahden metroasemalta Helsingissä. Lapinlahdessa on myös pieni uimaranta, jossa voi kahlata tai uida – omat uimapuvut ja pyyhkeet mukaan. Lisätietoja Lapinlahden lähteestä

Pienperheyhdistys  tarjoaa pientä naposteltavaa, mutta ota omat vesipullot, piknikhuovat ja isommat eväät mukaan.  Sateella tai myrskyllä retki peruuntuu.

Ilmoittaudu tästä viimeistään su 16.7.

Minigolfia Taivallahdessa tiistaina 25.7. klo 10.30–12.00

Koko perhe mukaan pelaamaan minigolfia Taivallahden radalle! Pienperheyhdistys maksaa etukäteen ilmoitettujen lasten ratamaksut. Aikuiset maksavat itse oman ratamaksunsa paikan päällä (7 €). Paikalle voi tulla myös ilman lapsia. Ota mukaan omat eväät, vesipullot, hatut, aurinkorasvat jne. Sateisella säällä retki peruuntuu. Mukana retkellä on Riikka.

Lisätietoja Taivallahden minigolf-radasta Paikka on Hietalahden uimarannan vieressä. Uimapuvut ja pyyhkeet voi ottaa mukaan, jos haluatte pelaamisen jälkeen mennä rannalle.

Ilmoittaudu linkin kautta viimeistään 16.7. 

Perheretki Espoon Pentalan saareen  torstaina 3.8.

Tule mukaan tapaamaan muita perheitä ja nauttimaan kesäpäivästä ihanassa Pentalan saaressa. Matkoineen kyseessä on kokopäiväretki. Omat uimapuvut ja pyyhkeet mukaan, jos haluatte uida.  Pienperheyhdistys tarjoaa pientä naposteltavaa, mutta otathan mukaan omat vesipullot, muut juomat,  piknikhuovat ja eväät . Säävaraus: Sateella/myrskyllä retki peruuntuu.

Retkelle lähdetään Espoon Suinonsalmen saaristovenepysäkiltä, jossa tapaaminen on klo 9.30. Matkat Suinonsalmeen ovat omakustanteiset ja omatoimiset, mutta paikalle pääsee metro–bussi-yhdistelmällä.

 Pienperheyhdistys maksaa etukäteen ilmoitettujen lasten veneliput, aikuiset maksavat itse omansa. Meno-paluu Suinonsalmi–Pentala maksaa aikuisilta 7 € ja 3,5 € lapsilta. Lisätietoja saat vahvistuksessa ilmoittautumisajan jälkeen.

Lisätietoja Pentalan saaresta

Ilmoittaudu tästä viimeistään 16.7. Retki toteutuu, mikäli vähintään 4 perhettä ilmoittautuu.

Perheiden liikuntailtapäivät Helsingissä elokuussa ma 7.8. ja ti 8.8. 

Iltapäivät on tarkoitettu 6–12-vuotiaille oman vanhemman kanssa. 7.8. mennään  kiipeilemään klo 13–16 Herttoniemen boulderointikeskukseen ja 8.8. minigolfaamaan klo 13–16 (tarkempi paikka Helsingissä sovitaan myöhemmin ilmoittautuneiden kesken). Omat vesipullot, eväät yms. mukaan. Mukana vapaaehtoinen Nina L.

Kiipeilyiltapäivän omavastuumaksu on 13 €/aikuinen (lasten liput ja opastuksen tarjoaa Pienperheyhdistys). Minigolfin omavastuumaksu on 7 €/aikuinen (lasten liput tarjoaa Pienperheyhdistys).

Voit ilmoittautua toiseen tai molempiin päiviin. Kumpikin päivä toteutuu mikäli vähintään 4 perhettä ilmoittautuu sitovasti. Omavastuumaksuja emme palauta ilman sairaustodistusta.

Ilmoittaudu tästä 17.6. mennessä

Retkeillään Kaunissaaressa elokuussa 7.–11.8.

Jäsenemme Ulla on Kaunissaaressa ma–pe 7.–11.8. välisenä aikana ja silloin on mahdollisuus tulla tutustumaan mökkiimme päiväretken muodossa tai jopa yöpyä Kaunissaaren mökillä. Ulla esittelee ja opastaa teitä saaressa. Mukaan tarvitset omat eväät ja yöpymistä varten liinavaatteet. Jokainen maksaa laivamatkansa itse. Mökkiin mahtuu rajallinen määrä yöpyjiä ja jos tulee enemmän halukkaita samalle päivälle, arvomme lähtijät.

Ilmoittaudu 25.6. mennessä tästä, ja muista ilmoittaa oletko tulossa päiväretkelle vai haluatko yöpyä. 

Kaunissaari sijaitsee Sipoon ulkosaaristossa ja on ehdottomasti nimensä veroinen. Etelärannalla on myrskyn pieksemiä lekottelukallioita, saaren kolmesta hiekkarannasta yksi sijaitsee talomme lähellä. Hienon ulkosaaristoluonnon lisäksi saarelta löytyvät mm. ravintola, mahdollisuus vuokrata veneitä, sekä tietysti hyvät kalavedet. Kauppalaiva käy keskikesällä 4 kertaa viikossa.  Grillikatoksia ja nuotiopaikkoja on useita. Lisätietoja Kaunissaaresta

Kaunissaareen liikennöi Pörtö Line Aurinkolahdesta/Vuosaaresta.  http://www.portoline.net/.

Talo on 1700-luvulla rakennettu kaksikerroksinen hirsitalo, jossa ei ole mukavuuksia. Yläkerrassa on kaksi vinttikamaria. Molemmissa on kaksi vuodepaikkaa.  Alakerrassa on makuuhuone, jossa makuutilat neljälle sekä tupakeittiö.

Sähköjä ei ole, eikä kraanavettä. Vesipiste on lähellä taloa. Talossa ei ole omaa saunaa, joten kylvet meressä tai käytät saaren yleissaunavuoroja, ja voit toki vuokrata saaresta perhesaunaa tai isoa tilaussaunaa.

Keittiössä on kaasuhella ja kaasujääkaappi – tosin paras paikka ruuan säilytykselle on tuvan alla oleva luukullinen maakellari.  Astioita on kymmenelle. Talolta löytyy myös kaasugrilli.

Lemmikkieläimiä ei talon sisätiloihin saa tuoda. Siivous hoidetaan mökkiläisten kesken.

Kesäkuun perhekahvila- ja ryhmätoiminta

Kesäkuussa kokoontuu vielä myös Vauva- ja taaperoperhekahvila Herttoniemenrannassa maanantaisin 19.6., 3.7., 17.7., 31.7., 14.8. sekä Yksinhuoltajaperheiden perjantairyhmä Mellunmäessä perjantaisin 16.6. ja 30.6. Linkeistä pääset koontisivuille ja löydät lisätietoa toiminnasta.

Tervetuloa mukaan!

Etkö löytänyt täältä mitään itseäsi/perhettäsi kiinnostavaa? Jos olet kiinnostunut järjestämään retkiä tai muuta vapaaehtoisena, ota yhteyttä Riikkaan, riikka.koola(at)pienperhe.fi (tavoitettavissa 21.6. asti ja jälleen 17.7.2023 alkaen).


Sivua päivitetty 15.6.

Katso myös Alkukesän toimintaa Herttoniemessä ja Kalliossa