Kesän 2023 toimintaa lapsiperheille

16.5.2023

Pienperheyhdistys järjestää kesällä yhden vanhemman perheiden lapsille ja vanhemmille kivoja yhteisiä retkiä eri teemoilla. Tervetuloa nauttimaan kiireettömistä kesähetkistä ja muiden perheiden seurasta! 

Retkiä tehdään Helsingissä ja sen lähistöllä Puuhamaahan, Kuninkaanlinnan puutarhaan, Vanhan kaupungin lahdelle kalastamaan ja peikkoretkelle Paloheinään. Lisäksi järjestetään perheiden liikuntailtapäivät sekä retkeillään Kaunissaaren mökillä.

Lapset kesällä Kaunissaaren kallioilla.

Perheretkelle Puuhamaahan lauantaina 10.6.  

Tilausbussi Puuhamaahan lähtee Helsingistä Kiasman edestä klo 10 ja paluukuljetus lähtee Puuhamaasta klo 16. Tervetuloa mukaan! Kaikki ateriat päivän aikana ovat omatoimiset ja omakustanteiset, myös omat eväät voi ottaa mukaan.

Katso täältä, mitä Puuhamaassa voi tehdä. 

Hinta: Jokainen mukaan mahtuva maksaa Puuhamaan sisäänpääsynmaksut 24,80 €/henkilö (kaikilta vähintään 3-vuotiailta ja lippuun sisältyy myös vesipuiston sisäänpääsy) Pienperheyhdistyksen tilille viimeistään 30.5. Laskun saat s-postivahvistuksessa 23.5. Lisäksi keräämme omavastuumaksun bussimatkasta Hki-Puuhamaa-Hki: 5 € (sis. aikuinen + 1-2 lasta) tai 10 € (sis. aikuinen + 3–5 lasta)

Ilmoittautuminen on tarkoitettu vain tilausbussilla tuleville. Mikäli haluat tulla mukaan omalla autolla, voit itse ostaa omat lippusi suoraan Puuhamaan nettikaupasta – ethän tällöin ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Mikäli tulet omalla autolla ja haluat tavata muita PPY perheitä, kysy tästä Riikalta viimeistään 5.6., sms/whats app 040-640 3756.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 22.5. Ilmoittautuminen on heti sitova ja voimme palauttaa omavastuumaksut vain, mikäli voit esittää meille sairaustodistuksen.

Retki Kuninkaanlinnan puutarhaan ke 14.6. klo 15.00–16.30

Tule tutustumaan kuninkaanlinnan puutarhaan eli Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan Helsingissä. Käyskennellessämme puutarhassa opimme kuninkaallisia tapoja ja pääsemme viettämään prinsessan syntymäpäivää! Retki sopii parhaiten 4–10-vuotiaille. Retki on maksuton (säävaraus). 

Ilmoittaudu tästä linkistä 7.6. mennessä

Kesäinen kalastusilta Vanhan kaupungin lahdella ke 14.6.

Stadin kalajunnut ry järjestää kalastusillan keskiviikkona 14.6. Helsingissä. Mennään porukalla mukaan oppimaan kalastusta ja tutustumaan heidän toimintaan ja muihin kalastaviin perheisiin. Tapaaminen on klo 17.15. Tarkemmat tiedot tapaamispaikasta tulee ilmoittautuneille kesäkuun alussa.

Lisätiedot Kaislilta, kaisli.syrjanen(at)pienperhe.fi

Ilmoittaudu tästä 1.6. mennessä. 

Peikkoretki Paloheinässä ke 21.6. klo 15.00–16.30

Tule mukaan tutkimusretkelle Helsingin Paloheinän peikkometsään. Retkellä tietoa peikkojen levinneisyydestä ja elintavoista. Tutkimusten ohella leikimme myös peikkomaisia leikkejä ja kierrämme pienen lenkin peikkometsässä. (Rattailla kulkeminen maastossa hankalaa, rattaat voi jättää Paloheinän majalle).

Retki on maksuton ja se sopii parhaiten 4–10-vuotiaille. (Säävaraus) Halutessasi voit ottaa mukaan pienet eväät. 

Ilmoittaudu tästä mukaan 14.6. mennessä

Perheiden liikuntailtapäivät Helsingissä elokuussa ma 7.8. ja ti 8.8. 

Iltapäivät on tarkoitettu 6–12-vuotiaille oman vanhemman kanssa. 7.8. mennään  kiipeilemään klo 13–16 Herttoniemen boulderointikeskukseen ja 8.8. minigolfaamaan klo 13–16 (tarkempi paikka Helsingissä sovitaan myöhemmin ilmoittautuneiden kesken). Omat vesipullot, eväät yms. mukaan. Mukana vapaaehtoinen Nina L.

Kiipeilyiltapäivän omavastuumaksu on 13 €/aikuinen (lasten liput ja opastuksen tarjoaa Pienperheyhdistys). Minigolfin omavastuumaksu on 7 €/aikuinen (lasten liput tarjoaa Pienperheyhdistys).

Voit ilmoittautua toiseen tai molempiin päiviin. Kumpikin päivä toteutuu mikäli vähintään 4 perhettä ilmoittautuu sitovasti. Omavastuumaksuja emme palauta ilman sairaustodistusta.

Ilmoittaudu tästä 5.6. mennessä

Retkeillään Kaunissaaressa elokuussa 7.–11.8.

Jäsenemme Ulla on Kaunissaaressa ma–pe 7.–11.8. välisenä aikana ja silloin on mahdollisuus tulla tutustumaan mökkiimme päiväretken muodossa tai jopa yöpyä Kaunissaaren mökillä. Ulla esittelee ja opastaa teitä saaressa. Mukaan tarvitset omat eväät ja yöpymistä varten liinavaatteet. Jokainen maksaa laivamatkansa itse. Mökkiin mahtuu rajallinen määrä yöpyjiä ja jos tulee enemmän halukkaita samalle päivälle, arvomme lähtijät.

Ilmoittaudu 25.6. mennessä tästä, ja muista ilmoittaa oletko tulossa päiväretkelle vai haluatko yöpyä. 

Kaunissaari sijaitsee Sipoon ulkosaaristossa ja on ehdottomasti nimensä veroinen. Etelärannalla on myrskyn pieksemiä lekottelukallioita, saaren kolmesta hiekkarannasta yksi sijaitsee talomme lähellä. Hienon ulkosaaristoluonnon lisäksi saarelta löytyvät mm. ravintola, mahdollisuus vuokrata veneitä, sekä tietysti hyvät kalavedet. Kauppalaiva käy keskikesällä 4 kertaa viikossa.  Grillikatoksia ja nuotiopaikkoja on useita. Lisätietoja Kaunissaaresta

Kaunissaareen liikennöi Pörtö Line Aurinkolahdesta/Vuosaaresta.  http://www.portoline.net/.

Talo on 1700-luvulla rakennettu kaksikerroksinen hirsitalo, jossa ei ole mukavuuksia. Yläkerrassa on kaksi vinttikamaria. Molemmissa on kaksi vuodepaikkaa.  Alakerrassa on makuuhuone, jossa makuutilat neljälle sekä tupakeittiö.

Sähköjä ei ole, eikä kraanavettä. Vesipiste on lähellä taloa. Talossa ei ole omaa saunaa, joten kylvet meressä tai käytät saaren yleissaunavuoroja, ja voit toki vuokrata saaresta perhesaunaa tai isoa tilaussaunaa.

Keittiössä on kaasuhella ja kaasujääkaappi – tosin paras paikka ruuan säilytykselle on tuvan alla oleva luukullinen maakellari.  Astioita on kymmenelle. Talolta löytyy myös kaasugrilli.

Lemmikkieläimiä ei talon sisätiloihin saa tuoda. Siivous hoidetaan mökkiläisten kesken.

Kesäkuun perhekahvila- ja ryhmätoiminta

Kesäkuussa kokoontuu vielä myös Vauva- ja taaperoperhekahvila Herttoniemenrannassa maanantaisin 5.6. ja 19.6. sekä Yksinhuoltajaperheiden perjantairyhmä Mellunmäessä perjantaisin 2.6., 16.6. ja 30.6. Linkeistä pääset koontisivuille ja löydät lisätietoa toiminnasta.

Tervetuloa mukaan!


Etkö löytänyt täältä mitään itseäsi/perhettäsi kiinnostavaa? Jos olet kiinnostunut järjestämään retkiä tai muuta vapaaehtoisena, ota yhteyttä Riikkaan, riikka.koola(at)pienperhe.fi (tavoitettavissa 21.6. asti ja jälleen 17.7.2023 alkaen).

Sivua päivitetty 17.5.