Infoilta, tenavatupa, ryhmä- ja perhekahvilatoimintaa

16.3.2023

Lapsen huolto-, elatus- ja tapaamisasioista pidetään info-ilta keskiviikkona 26.4. Herttoniemessä. Turvaverkko Helsinki tarjoaa apuaan lähisuhdeväkivaltaan. Tenavatupa on tiistaina 4.4. Jätkäsaaressa ja Sateenkaariperheelliset tapaavat 1.4. Kurvissa. Helsingin kaupunki lahjoitti ilmaislippuja kansainväliseen Swim Meet uintikilpailuun.

Kuvassa pehmoleijona ja nalle.

Info-ilta lapsen huolto-, elatus- ja tapaamisasioista ke 26.4. 

Keskiviikkona 26.4. klo 17.30–19.00 järjestetään Herttoniemenrannassa  info sinulle, joka mietit miten lapsen asioista tulisi sopia eron jälkeen. Tapahtumassa on paikalla lastenvalvoja Anu Haapalehto ja asianajaja Anu Koivu kertomassa perheoikeudellisien asioiden prosesseista. 

Tilaisuus järjestetään Pienperheyhdistyksen tiloissa (Petter Wetterin tie 6) ja ulkoilulastenhoito järjestetään etukäteen ilmoitetuille 1–10-vuotiaille lapsille. Tapahtumaan on mahdollista lähettää ennakkokysymyksiä.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Turvaverkko Helsinki (MLL)* ja Pienperheyhdistys ry.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 17.4. ja muista vastata kaikkiin kysymyksiin.

Oletko kokenut lähisuhteissasi väkivaltaa tai sen uhkaa?

Turvaverkko Helsinki auttaa henkilöitä, jotka kokevat väkivaltaa tai sen uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan tai perheessään. Apua on tarjolla aikuisille, lapsille ja perheille. Yksilöllinen tuki on luonteeltaan suunnitelmallista ja lyhytkestoista. Joskus jo yksikin yhteydenotto voi auttaa. Asioida voit anonyymisti. Turvaverkko Helsinki järjestää myös ammatillisesti ohjattua vertaisryhmätoimintaa.

Ole rohkeasti yhteydessä! Toimipiste sijaitsee Itäkeskuksessa Kauppakartanonkadulla (ajanvarauksella) 040 645 3622 (myös tekstiviestit ja Whatsapp). Lisätietoja

Tenavatupa tiistaina 4.4. Jätkäsaaren Hyvän toivon kappelissa

Tarvitsetko omaa aikaa opiskeluun, harrastamiseen tai asiointiin? Tenavatupa on tarkoitettu yhden vanhemman perheiden 2–10-vuotiaiden tilapäiseen lastenhoitoon silloin, kun vanhemmat tarvitsevat omaa aikaa esimerkiksi opiskeluun, harrastamiseen, asiointiin tai vaikka nukkumiseen! Tenavatuvan lastenhoito on maksutonta.  Tenavatupa Jätkäsaaressa 4.4. pidetään klo 17–20  osoitteessa Länsisatamankatu 26–28, Helsinki.

Ilmoittaudu mukaan tästä. Perustele hoidon tarve ilmoittautuessasi.Uudet osallistujat ovat ensisijaisia. 

Sateenkaariperheet tapaavat yh-olkkarissa la 1.4. klo 15–17

Yhden vanhemman sateenkaariperheelliset ja itselliset sateenkaarivanhemmat tapaavat Sateenkaariperheet ry:n toimiston tiloissa (Hämeentie 29 A, 7. krs, Kurvi, Helsinki). Tarjolla kahvia, teetä sekä pientä naposteltavaa. Tapaamiset ovat vapaamuotoisia vertaiskeskustelutilaisuuksia sateenkaareville vanhemmille ja vanhemmuudesta haaveileville tai lasta odottaville. Keskustelun aiheet ja käsitellyt teemat nousevat osallistujien omista toiveista ja tarpeista. Mukana vapaaehtoiset Riikka  ja Maria.

Lastenhoitaja leikittää etukäteen ilmoitettuja 1–10-vuotiaita lapsia. Alle 1-vuotiaat voivat olla mukana aikuisten puolella. Leikkihuoneen lisäksi vauvoille on leikkimattoja, hoitopöytä,  ja hyvin varusteltu keittiö.

Ilmoittaudu tapaamiseen tästä viimeistään 26.3.

Tapaamisissa noudatetaan Sateenkaariperheet ry:n turvallisemman tilan periaatteita.

Tilat ovat esteelliset. Lisätietoja tilojen esteettömyydestä

Perhekahvilat  ja muu ryhmätoiminta

Sydämen Soppakuppila Jakomäessä on auki joka tiistai kaikille alueen lapsiperheille. Kampissa, Espoon keskuksessa ja Herttoniemenrannassa kokoontuvat perhekahvilat maalis–huhtikuussa.

Katso myös ryhmätoiminnat tästä

Ilmaislippuja uintikilpailuun pääsiäisenä 8.4. ja 9.4. 

Oletko pääsiäisenä Helsingissä ja olet/lapsesi on kiinnostunut urheilusta? Saimme Helsingin kaupungilta ilmaislippuja kansainväliseen Swim Meet uintikilpailuun, joka pidetään la–su 8.–9.4. Mäkelänrinteen uintikeskuksessa Vallilassa. Molempina aamuina kilpailut alkavat klo 9 ja sisäänpääsy klo 8. Kisat jatkuvat koko päivän eli alkuerät uidaan jo klo 9.00 lähtien, finaalit klo 18.00 (A-finaali) ja klo 16.15 (B-finaali) lähtien.

Kisoissa voi viipyä haluamansa ajan. Paikat ovat numeroimattomia.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 26.3. ja kerro montako lippua haluat.  Liput lähetämme sinulle s-postilla 27.3. alkavalla viikolla.

(Sivua päivitetty 22.3.)