Ilmoittaudu kesä-heinäkuun retkille ja leireille

28.5.2021

Kesällä yhden vanhemman perheile järjestetään mukavia retkiä ja leirejä. Kesäkuussa mennään Korkeasaareen. Vaikuttamisretket suuntautuvat Kivikon frisbeegolf-radalle ja Haltialan kotieläintilalle. Juhannuksena järjestetään perheleiri Sipoon Sopukassa ja 30.6. alkaen perinteinen perheleiri saaressa Kallioniemessä. Toivotaan kesään ihania ilmoja ja paljon ilon aiheita, sillä talvi on ollut tavallista vaativampi!

Leiriläiset veneilevät.

Korkeasaaren retki 17.6. torstaina aamupäivällä

Lähde lapsen kanssa Korkeasaareen ja ota omat eväät mukaan. Tapaamme Korkeasaaren portilla (Mustikkamaa) aamupäivällä. Tarkemman ajan saat vahvistuksen yhteydessä. 

Retkellä liikutaan joko oman perheen kanssa tai pienryhmässä. Matkat Korkeasaareen ovat omatoimiset ja omakustanteiset. 

Ilmoittautuessasi muista perustella miksi juuri sinun perheesi tarvitsee retkeä. Etusija niillä perheillä, jotka eivät olleet viime kesän Korkeasaaren retkillä. 

Lisätietoja Korkeasaaren kesäkuusta ja turvallisen vierailun ohjeistuksen löydät täältä:

https://www.korkeasaari.fi/korona/#913e8733

Ilmoitaudu tästä viimeistään 7.6. 

Liiku ja vaikuta -päiväretket kesäkuun viimeisellä viikolla

Järjestämme kaksi kesäistä päiväretkeä vaikuttamistoimintaan liittyen. Tule mukaan liikkumaan ja vaikuttamaan rennoissa merkeissä. Vietetään kivat päivät yhdessä pelaillen ja kotieläimiä katsellen! Ota oma piknikviltti mukaan. Pienperheyhdistys tarjoaa pientä evästä päivällä. 

Maanantaina 28.6. Kivikon frisbeegolf-radalla klo 10–15 osoitteessa Savikiekontie 8.
Tiistaina 29.6. Haltialan kotieläintilalla klo 10–15 osoitteessa Laamannintie 17.

Kumpanakin päivänä on sama sisältö. Lasten ohjelma on tarkoitettu yli 4-vuotiaille lapsille. Sitä pienemmät voivat olla vanhempien mukana esimerkiksi rattaissa. Otathan mukaan hyvät kengät ja säänmukaisen vaatetuksen. Päiväretkien osallistumismaksu on 5 euroa/perhe/päivä.

Ilmoittaudu tästä 21. kesäkuuta mennessä. (Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 15.6.) Ilmoitathan lasten iät ja lukumäärän.

Juhannuksen perheleiri Sipoon Sopukassa 25.–27.6.

Juhannuksen perheleiri järjestetään Sopukan kurssikeskuksessa perjantailounaasta sunnuntaiaamuun. Leiri on perheleiri eli jokainen vanhempi on vastuussa omista lapsistaan/nuoristaan koko leirin ajan. Leirillä toimitaan yhdessä lasten kanssa, ja ohjelma on suunniteltu siten, että lapset toimivat oman vanhemman kanssa, eikä leirillä ole järjestettyä lastenhoitoa. 

Leirillä on mukana vapaaehtoiset vertaisohjaajat ja omavastuuhinta on 40 €/perhe, sisältäen majoituksen ja ateriat. Matkat Sopukkaan ovat omatoimiset ja omakustanteiset (bussi Itäkeskuksesta kestää noin 20 min).

Mikäli hakijoita on paljon, osallistujat valitaan sosiaalisin, taloudellisin ja terveydellisin perustein eli muista perustella, miksi juuri sinun perheesi tarvitsee tätä leiriä. Etusija on vähemmän osallistuneilla ja perheillä, jotka eivät ole olleet Sopukassa aiemmin. Perheiden määrä riippuu leirin ajankohtana voimassa olevista koronarajoituksista.

Sopukka sijaitsee Sipoonkorven metsän reunassa ja siellä on myös pieni sisäuima-allas. 

Lisätietoja paikasta:  https://ensijaturvakotienliitto.fi/tietoa-liitosta/koulutuskeskus-sopukka/

Huom! Leiri järjestetään, mikäli koronarajoitukset ovat lieventyneet tarpeeksi kesäkuun loppuun mennessä.

Ilmoittaudu linkin kautta viimeistään 2.6. ja muista vastata kaikkiin kysymyksiin.

Kallioniemen perheleiri Sipoon saaressa 30.6.–2.7.

Jo perinteeksi muodostunut perheleiri Kallioniemessä järjestetään Katariinan saaressa keskiviikkoaamusta perjantai-iltaan. Leiri on perheleiri eli jokainen vanhempi on vastuussa omista lapsistaan/nuoristaan koko leirin ajan. Turvallisuussyistä leiri on tarkoitettu yli 4-vuotiaille lapsille vanhempineen. Parhaiten leiri sopii n. 7-12-vuotiaille.  Leirillä toimitaan pääsääntöisesti yhdessä lasten kanssa, ja ohjelma on suunniteltu siten, että lapset toimivat oman vanhemman kanssa, eikä leirillä ole järjestettyä lastenhoitoa. Pienperheyhdistyksestä mukana ovat Riikka ja Tiia.

Leirillä yövytään kahdessa vanhassa puuhuvilassa, jossa jokaisella perheellä on oma huone. Ruokailut ovat erillisessä rakennuksessa ja suihkuun pääsee saunan yhteydessä. Saaressa on ulkovessat.

Leirille lähdetään venebussikuljetuksella Sipoon Karhusaaren rannasta keskiviikkoaamupäivällä, matkat Karhusaareen ovat omatoimiset ja omakustanteiset (bussilla pääsee n. 700 m päähän). Lemmikkieläimiä ei voi ottaa mukaan. Leirin omavastuuhinta on 40 €/perhe, sisältäen majoituksen, perheohjelman, ateriat keskiviikon lounaasta perjantain päivälliseen ja venebussimatkat saarelle.

Mikäli hakijoita on paljon, osallistujat valitaan sosiaalisin, taloudellisin ja terveydellisin perustein eli muista perustella miksi juuri sinun perheesi tarvitsee tätä leiriä. Etusija on vähemmän osallistuneilla ja perheillä, jotka eivät ole Kallioniemessä olleet aiemmin. Perheiden määrä riippuu leirin ajankohtana voimassa olevista koronarajoituksista.

Lisätietoja leiripaikasta  http://www.kesakotikallioniemi.fi/web/

Huom! Leiri järjestetään, mikäli koronarajoitukset ovat lieventyneet tarpeeksi kesäkuun loppuun mennessä.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 9.6. ja muista vastata kaikkiin kysymyksiin.