Hyvinvointia, tietoa ja keskustelua vanhemmille

1.4.2022

Vanhemman ja koko perheen hyvinvointi on yhden vanhemman perheissä on erityisen tärkeää. Keväällä järjestetään useita tilaisuuksia, jotka tuovat helpotusta arjen jaksamiseen. Keskustelutilaisuus lapsen nepsyhaasteista, Mielenterveyden ensiapu® 1 -koulutus sekä tilaisuus teinin vanhemmille antavat vanhemmille keinoja arjen haasteiden selättämiseen.

Keskustelutilaisuus vanhemmille lapsen nepsyhaasteista

Pian valmistuva nepsy-valmentaja, vapaaehtoinen ja kokemusasiantuntija Katia Enbuske kertoo  ti 26.4. klo 17.30–19.30 Herttoniemenrannassa (Petter Wetterin tie 6), miten tunnistaa lapsen nepsykäytös ja mitä keinoja käytöksen ohjaamiseen on. Ryhmä sopii kaikenikäisten lasten vanhemmille ja kaikille kiinnostuneille, mutta etusijalla ovat vanhemmat, joiden lapsilla on nepsyhaasteita (ei tarvitse olla diagnoosia). 

Lastenhoito 2–12-vuotiaille järjestetään, mikäli vähintään kolme perhettä sitä tarvitsee.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 19.4. ja vastaa kaikkiin kysymyksiin. Vahvistuksen saat to 21.4. s-postilla.

Mielenterveyden ensiapu® 1 -koulutus toukokuussa 2.5. alkaen

Mielenterveys elämäntaitona: Mielenterveys on osa kokonaisterveyttämme, josta voi huolehtia kuten muustakin terveydestä. Hyvä mielenterveys lisää hyvinvointiamme ja auttaa meitä selviytymään elämään kuuluvista vaikeuksista.

Mielenterveyden ensiapu® 1 -koulutuksessa saat tutkittua tietoa mielenterveydestä ja siihen vaikuttavista tekijöistä ja pääset harjoittelemaan mielenterveystaitoja. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden pohtia omaa ja läheisten mielen hyvinvointia sekä sitä, miten mielenterveyttä voi vahvistaa.

Koulutuksessa käsiteltävät teemat: Mitä hyvä mielenterveys on? / Tunnetaidot / Elämän monet kriisit / Ihmissuhteet ja vuorovaikutus / Elämänhallinta

Tämä koulutus on tarkoitettu yhden vanhemman perheiden aikuisille. Kurssille tulisi osallistua jokaiselle kerralle. Koulutuksen laajuus on 14 tuntia

Aika: maanantait 2.5., 9.5., 16.5., 23.5. ja 30.5. klo 17.15–20.00

Paikka: Petter Wetterin tie 6, Herttoniemenranta                              

Hinta: Omavastuu 20 €/osallistuja. Hintaan sisältyy oppikirja (arvo 40 €). Koulutuksen arvo on 135 €/hlö.

Kouluttaja: Marika Järvinen, MTEA1 ja MTEA2-kouluttaja               

Sitovat ilmoittautumiset tästä viimeistään 13.4. Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan omavastuun.

Haluatko kuulla lisää? marika.jarvinen@pienperhe.fi tai puh. 040 544 2272

Teinin yh-vanhempi – tule tuulettamaan ajatuksiasi yhteiseen iltaan

Tule suunnittelemaan yhteistä ryhmää ja voimaannuttavia kesäretkiä teinien ja esiteinien vanhemmille torstaina 21.4. klo 17.30–19.00. Voit tulla mukaan juuri sellaisena kuin olet, mukavaan ja rentoon, vapaamuotoiseen ryhmään. Luvassa vertaistukea, kahvia, teetä ja pientä iltapalaa. Tarkoituksena on suunnitella myös yhteistä aikuisten viikonloppua Kaunissaaressa pe–su 29.–31.7. Mukana ovat vapaaehtoiset vertaisohjaajat Hanna ja Ulla. 

Viikonlopun omavastuumaksu on 20 €/majoitus ja omakustanteiset ruoat. Lisätietoja saat 21.4.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Ilmoittaudu tästä viimeistään 10.4.