Hyvää lapsen oikeuksien viikkoa!

16.11.2020

Lapsen oikeuksien päivää vietetään perjantaina 20. marraskuuta. Tänä vuonna se on ensimmäistä kertaa vakiintunut liputuspäivä. Päivän tarkoituksena on tuoda esiin lapsen oikeuksien sopimusta ja herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista meillä ja maailmalla. 

Lapsi- ja perhejärjestöjen organisoima Saa unelmoida -kampanja tuo esiin sosiaalisessa mediassa päivityksiä, jotka rohkaisevat lapsia ja nuoria unelmoimaan sekä tavoittelemaan itsensä näköistä tulevaisuutta. Jokaisella lapsella pitäisi olla mahdollisuus unelmiin!

Lapsella on oikeus tulevaisuuteen -slogan. Kuvassa kaksi tyttöä istuu selät vastakkain.

Lapsen oikeuksien päivän liputus Jyväskylän Puistokoulussa 

Jyväskylän Puistokoulussa nostetaan Lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta lippu salkoon aamulla klo 8 yhdessä koululaisten edustajien, lapsiasiavaltuutetun, kansallisen lapsistrategian ja Jyväskylän kaupungin edustajien kanssa. 

Tapahtumaa voi seurata suorana lähetyksenä klo 8 alkaen valtioneuvoston YouTube-kanavalla, josta se on klo 9 alkaen katsottavissa myös tallenteena. Päivän tapahtumat on suunnattu erityisesti kouluille Lapsen oikeuksien päivän juhlintaan.

Katso lisätietoja osoitteesta https://vnk.fi/-/liput-liehuvat-lapsille-20.-marraskuuta


Pienperheyhdistys juhlistaa lapsen oikeuksia lauantaina 21.11.

Pienperheyhdistys järjestää Lapsen oikeuksien päivän lauantaina 21.11. klo 13–16 Annalan kartanolla, Toukolassa. Kartanon pihapiirissä luvassa ohjelmaa yhden vanhemman perheille. Tule leikkimään ja osallistu työpajoihin! Juhla sopii kaikenikäisille. Ilmoittaudu juhlaan etukäteen 17.11 mennessä.


#SaaUnelmoida #OikeusTulevaisuuteen