Etsitään perheitä mukaan mieskaveritoimintaan, vertaistoiminnan vapaaehtoisia sekä lastenhoitajia Tenavatupaan

16.3.2022

Haluaisitko lapsellesi oman mieskaverin tai kaipaisitko uutta tekemistä arkeesi? Lähde vahvistukseksi Pienperheyhdistyksen joukkoihin! 

Etsimme uusia perheitä mukaan mieskaveritoimintaan sekä vapaaehtoisia vertaistoimijoita toimimaan perhekahvilassa. Haemme myös uusia lastenhoitajia keikkaluonteiseen työhön Tenavatupaan. Lastenhoitajien lisäksi etsimme 15–17-vuotiaita nuoria harjoittelemaan lastenhoitoa. 

Pienperheyhdistyksen joukkoja vuoristomaisemissa.

Mieskaveri lapsellesi? 

Voisiko lapsesi hyötyä tapaamisista mieskaverin kanssa? Mieskaveritoiminnan kautta lapset, joilta puuttuu yhteys isäänsä tai miehiin ylipäätään, voivat saada vapaaehtoisen mieskaverin, jonka kanssa sovitaan tapaamisia noin 2-3 kertaa kuukaudessa. Toiminnan piirissä olevat lapset ovat vähintään 4-vuotiaita. 

Mieskaveria voi hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostitse Uudenmaan mieskaveritoiminnan ohjaajalle Petriina Perkiömäelle. 

Ohjeet hakemukseen löytyvät täältä

Lisätietoja: petriina.perkiomaki@pienperhe.fi

Etsitään uusia vertaistoiminnan vapaaehtoisia 

Haluaisitko tutustua uusiin ihmisiin, etsitkö vapaaehtoistyötä? 

Tule mukaan vertaistoiminnan vapaaehtoiseksi, aloittamaan uusi yh-perhekahvila Herttoniemenrantaan. Perhekahvila kokoontuisi jonain arki-iltana, lauantai iltapäivällä tai sunnuntaina tilojen saatavuuden ja vapaaehtoisen/vapaaehtoisten aikataulujen mukaisesti (1-2 krt/kk). Kesällä perhekahvilat ovat yleensä tauolla, tai kokoontuvat ulkoperhekahviloina. 

Perhekahvilavapaaehtoisen on hyvä olla mukava ja empaattinen, oma kokemus yhden vanhemman perheellisyydestä plussaa.   

Omat lapsesi voivat olla mukana perhekahvilassa tai olla jo isompia (lastenhoitoa perhekahviloissa ei kuitenkaan järjestetä) – tämä sopii myös erinomaisesti aktiivisille eläkeläisille. 

Tällä hetkellä toimintaan osallistuvat aikuiset (myös vapaaehtoiset) käyttävät kasvomaskia sisätoiminnassa. 

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä Riikkaan, sovitaan tapaaminen ja jutellaan lisää: riikka.koola(at)pienperhe.fi, puh. 040 640 3756. 

Muistathan, että Pienperheyhdistyksessä voi tehdä myös muunlaisia hommia vapaaehtoisena. Lue lisää mahdollisuuksista vapaaehtoistoiminnan sivuilta.

Lastenhoitajaksi Tenavatupaan ?

Haemme uusia lastenhoitajia keikkaluonteiseen työhön Tenavatupaan. Tenavatupa on maksutonta hoitoa 2–10-vuotiaille yhden vanhemman perheiden lapsille. 

Tenavatupia järjestetään mm. toimistollamme Herttoniemenrannassa, Vantaan Koivukylässä ja Espoon keskuksessa. Tenavatuvat ovat kestoltaan n. 3 tuntia ja yleensä lauantai-iltapäivisin. Lisäksi järjestämme lastenhoitoa joihinkin tapahtumiimme, jotta vanhemmat voivat osallistua ohjelmaan ilman lapsia. Järjestämme myös leirejä, jonne kaivataan myös ajoittain lastenhoitajia. 

Lastenhoitajien lisäksi etsimme 15–17-vuotiaita nuoria harjoittelemaan lastenhoitoa. Harjoittelijoille maksetaan palkkaa ja he työskentelevät aina kokeneen lastenhoitajan kanssa. Olisiko sinulla tai lähipiirissäsi nuori, joka haluaa ansaita omaa rahaa ja saada työkokemusta? 

Toivomme lastenhoitajilta kiinnostusta lasten kanssa toimimiseen niin ulkona kuin sisällä, oma-aloitteisuutta ja hyvää suomen kielen taitoa. Perehdytämme lastenhoitajat tehtäviinsä. Tenavatuvissa on useimmiten kaksi hoitajaa. Voit valita keikkoja omien aikataulujesi mukaisesti, keikkoja on yhtä hoitajaa kohden n. 1-5 kpl/kk. Lastenhoitajien palkka on 11,95e/h + mahdolliset ilta- ja lauantailisät. Harjoittelijan palkka on alempi. 

Edellytämme tehtävään valituilta rikostaustaotteen esittämistä ennen työsuhteen aloittamista. 

Lisätietoja tehtävästä antaa Marika Järvinen, marika.jarvinen@pienperhe.fi, puh. 040 544 2272.