Elokuun retket ja syysloman leirit

5.8.2022

Elokuusssa yhden vanhemman perheet lähtevät 10.8. Peikkoretkelle Paloheinässä tai pääsevät seuraamaan Tuhkimonäytelmää 23.8  Laajasalon huvilateatteriin. Lokakuussa alkuviikolla syysloman aikaan järjestetään 710-vuotiaille lapsille jännittävä salapoliisileiri ja perheille samalla viikolla viikonloppuleiri, jossa lasten ohjelman järjestävät Lasten kesä ry:n ohjaajat ja vanhempien ohjelman Pienperheyhdistyksen vapaaehtoiset.

Peikkoretki Paloheinässä ke 10.8. klo 14–16

Peikkoretkellä tutustumme peikkojen elinympäristöön ja elintapoihin. Hyvällä tuurilla saatamme kohdata oikean peikonkin. Retkellä kuljemme n. 1,5 km:n pituisen matkan metsäisessä maastossa, välillä pysähdymme leikkimään peikkomaisia leikkejä ja nauttimaan omat eväät (omat pienet eväät mukaan).

Huom! Rattailla kulkeminen maastossa on hankalaa, mutta rattaat voi jättää retken ajaksi Paloheinän majalle.

Ilmoittaudu tästä 9.8. mennessä Vahvistuksen saat 9.8. illalla tekstiviestillä.

Tuhkimo Laajasalon huvilateatterissa ti 23.8. klo 18

Lähde lasten kanssa kesäteatteriin! Satunäytelmä Tuhkimo perustuu Zachris Topeliuksen satuun, joka on uskollinen kansansadun perinteille. Tuhkimosatu on tunnettu epäoikeudenmukaisuudesta ja sisarkateudesta, jossa lopussa hyvyys voittaa pahan.

Näytelmäksi sadun on dramatisoinut ohjaaja Markku Arokanto ja musiikin on säveltänyt Ari Outila. Luvassa on sadun lumoa unohtamatta nykyajan mausteita; Miten ja millä liikkuu kurpitsavaunut tänä päivänä? Entä miten löytyy askeleet Tuhkimon & Prinssin valssiin? 

Esitys toteutetaan Vaaleanpunaisen huvilan pihapiirissä, Yliskylän venesataman vieressä, osoitteessa: Tuurholmanpolku 5, 00840 Helsinki.

Esityksen kesto on väliaikoineen 2 tuntia ja esitys sopii kaiken ikäisille.  Pienperheyhdistys tarjoaa esityksen hintaan 5 € / lippu (norm. hintainen lippu 15 €) Alle 2-vuotiaat ilmaiseksi.

Kurkkaa kuvia: http://www.huvilateatteri.fi/

Näin saavut teatteriin:

Jalkaisin – Yliskylän sillan kupeesta laskeudut alas Tuurholmanpolkua pitkin. Yliskylän venesatama jää kävellessä oikealle ja jatkat metsän reunaa mäkeä ylös ja olet perillä.

Julkisilla – Bussit 85, 86, 89 Herttoniemen metroasemalta kulkevat tiheästi. Jää pois pysäkillä: Itäniitynpolku, kävele takaisin päin Yliskylän sillan yli ja käänny vasemmalle Tuurholmanpolulle.

Autolla – Auton voit jättää joko Kuukiventien, Yliskylän puistokadun tai Reposalmentien varteen. Autopaikkoja on todella niukasti. 

Ilmoittaudu mukaan tästä 11.8. mennessä

Vahvistuksen saat 12.8 tekstiviestillä ja samalla maksutiedot lipuista. Eräpäivä on 15.8.2022

Syysloman Salapoliisileiri ma–ke 17.–19.10.

Salapoliisileiriläiset ovat ansiokkaasti ratkaisseet rötöksiä jo useilla leireillämme.  Syyskausi tuo tullessaan uudet rötökset, joten nyt on aika hakea syyslomatiimiimme! 

Maanantaista keskiviikkoon pidettävä leiri on suunnattu erityisesti 710-vuotiaille salapoliiseille, mutta myös ikääntyneemmät hakijat huomioidaan. Leiri alkaa aamuisin päämajallamme Herttoniemessä, sen jälkeen siirrymme sinne minne tutkimukset meidät johdattavat. Iltapäivisin palaamme takaisin päämajalle, jossa leiri päättyy klo 17 mennessä.  

Hakijoilta toivomme seuraavia ominaisuuksia: kiinnostusta salapoliisin työtä kohtaan, hyviä ryhmätyötaitoja, kykyä ottaa ohjeita vastaan tutkinnanjohtajalta, sisukkuutta työskennellä myös hankalissa olosuhteissa (räntäsade, pitkät kävelymatkat hankalassa maastossa ym.), pitkäjänteisyyttä, hyviä hermoja ja huumorintajua. 

Hakijan eduksi katsomme mm. seuraavia asioita: hyvät ulkoiluasusteet (ulkokengät, sadevaatteet), luku- ja kirjoitustaito, erityistaidot (esim. lasernäkö, koodien murtaminen, ajatusten luku). 

Leirin hinta on 25 € / lapsi. Leirillä tarjoamme lounaan ja välipalan. 

Hae tästä mukaan tiimiimme 31.8. mennessä
Syyskuun alussa saat vahvistuksen leiripaikasta ja leirimaksu (25 € / lapsi) tulee maksettavaksi 15.9. mennessä.   

Hauhon perheleiri  pe–su 14.–16.10.

Jos et ole vielä tänä vuonna ollut PPY leireillä, voit hakea mukaan perheleirille, joka järjestetään Lasten kesä ry:n leirikeskuksessa Hauholla, Akkijärven rannalla ja metsän vieressä. Lasten ohjelmaa järjestävät Lasten kesä ry:n ohjaajat, vanhempien ohjelmaa ohjaavat Pienperheyhdistyksen vapaaehtoiset.

Osallistujat valitaan sosiaalisin, terveydellisin ja/tai taloudellisin perustein. Omavastuuhinta on 50 €/perhe ja lisäksi, mikäli et voi tulla omalla autolla, bussimaksu on 10–20 €/henkilö (bussikuljetus järjestetään mikäli riittävän moni perhe sitä tarvitsee).  

Jos olet kiinnostunut toimimaan leirillä vapaaehtoisena, vastaa linkin kysymykseen Miksi juuri minä olisin hyvä leirivapaaehtoinen? Leirivalinnoista ilmoitamme 9.9. mennessä ja omavastuumaksu erääntyy maksettavaksi 15.9.
Hae mukaan 1.9.  mennessä tästä