Eduskuntavaalit ovat 2.4. – lähde mukaan vaalitapaamisiin!

2.3.2023

Pienperheyhdistys tuo esille yhden vanhemman perheiden asioita eduskuntavaalien alla puolueille, ehdokkaille ja äänestäjille. Tule mukaan yhteisiin rientoihin – kertomaan omia kokemuksiasi yhden vanhemman perheenä, innostamaan toisia äänestämään, saamaan itse rohkaisua äänestää ja pohtia ketä kannattaisi äänestää, jotta yhden vanhemman perheiden asema parantuisi.


Kuusi ihmistä ulkona talojen keskellä.

Kotisivulta löydät vaaleihin liittyvää asiaa. Seuraa myös yhdistyksen Facebook ja instagram -tilejä, ja jaa äänestämiseen ja vaaleihin liittyvää tietoa eteenpäin!

Vaaleihin liittyviä tapaamisia – liity mukaan!

 Su 5.3. klo 12.30–14.30 Hakaniemen torin maalaismarkkinat. Mennään porukalla torille, jossa puolueiden edustajat ovat paikalla. Lapset ovat tervetulleita torille. Ilmoittautumiset pe 3.3. klo 12 mennessä tästä

 Ti 7.3. klo 14 vaalipaneeli verkossa yhdessä Yhden vanhemman perheiden liiton kanssa. Panelisteina ainakin Emilia Taskinen (fp.), Terhi Peltokorpi (kesk.), Riitta Kuismanen (kd.), Minna Matikainen (liik.), Kaisa Juuso (ps.), Mikko Salmi (sd.), Julia Ståhle (r.). Paneelin voi katsoa Pienperheyhdistyksen Facebook-sivun kautta samaan aikaan kuin se pidetään tai myöhemmin.  

La 25.3. Pienperheyhdistyksen kevätkokous ja mainio mahdollisuus keskustella myös vaaleista.

Su 26.3. klo 12.30–14.30 Vantaan suurmarkkinat Korsossa. Mennään porukalla jututtamaan ehdokkaita. Lapset ovat tervetulleita mukaan. Ilmoittaudu tästä 22.3. mennessä

Ke 29.3. Vaali-iltapala Helsingin keskustassa klo 17.30. Paikalle tulee muutama kansanedustaja, joiden kanssa toivomme kiinnostavaa keskustelua yhden vanhemman perheitä koskettavista asioista. Lastenhoito Oodin tiloissa. Ilmoittaudu tästä 21.3. mennessä. 

Su 2.4. klo 20 alkaen vaalivalvojaiset virtuaalitilassa. 
Ilmoittaudu 29.3. mennessä, niin saat linkin. 

Eduskuntavaalit pidetään 2.4.2023. Pienperheyhdistyksen jäseniä oli suunnittelemassa Pienperheyhdistyksen omaa vaalikampanjaa marraskuussa. Kampanja on juuri nyt käynnissä. Tilaisuuksia on tulossa ja somessa pidetään yhden vanhemman perheisiin liittyviä asioita esillä.

Vaalietkot kampanjassa ja suunnittelussa mukana olleille lauantaina 1.4. 

Tapaaminen pidetään 1.4. Kulttuurikeskus Sofiassa Vuosaaressa. Aloitamme klo 9.30. Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa, ja aikuisten kesken käydään läpi vaaleja, galluppeja, yhden vanhemman perheiden teemojen näkyvyyttä jne. Välillä käydään lounaalla ja tilaisuus loppuu iltapäivä(vaali)kahveihin.

Tilaisuuden hinta 10 €/perhe. Peruuttamattomista poisjäämisistä peritään todelliset ruokailukulut (27 € aikuiset ja yli 12-vuotiaat, 13,50 € 4–12 -vuotiaat).

Ilmoittautumiset 16.3. mennessä tästä

Lisätietoja kaisli.syrjanen(at)pienperhe.fi

(Sivua päivitetty 16.3.)