Harrastusmestarillakin on kerrottavaa!

24.10.2017


Minullakin on kerrottavaa harrastuksesta sisältöä ja iloa lapsen elämään projekti on alkanut kivasti. Tällä hetkellä istun Liikuntamyllyssä kirjoittamassa tätä tekstiä, kun lapsi on Easysport:n järjestämällä kiipeilytunnilla. Harrastus on pojalle ja perheelle maksuton. Syyslomaviikolla olimme Vierumäellä, missä äidit pääsivät ohjatulle liikuntatunnille, pelaamaan tennistä, vesijuoksemaan ja kokeilemaan rohkeutta seikkailuhuvipuisto Flowpark:ssa. ”Tätähän voisi alkaa harrastamaan” sanoi yksi äiti vesijuoksun jälkeen.

Itse olin uimassa kahden lapsen kanssa, jotta äiti pääsi ohjatulle jumppatunnille. Kehuin äidille lasten käytöstä, kun äiti tuli tunnilta. Lapsille mieluisimpia kokemuksia oli paintball-ja flowpark-kokemukset. Jotkut lapset nauttivat myös hotelliyöpymisestä. Helsinkiin palasi kolme iloista perhettä ja hyvin tyytyväiset ohjaajat. Tämä kaikki hintaan 20 €/perhe.

Tällä hetkellä suunnittelen seuraavaa liikuntaleiriä marraskuulle Kisakallioon, minne kaikki toiminnassa mukana olevat perheet ovat tervetulleita. Lapset ihastuivat paintball:iin siinä määrin, että järjestän lapsille myös ensi kuussa paintball-tapahtuman. Lapset ja nuoret ovat sanoittaneet toiveitaan minulle mm. Jokereiden jääkiekkopelissä, jota olemme olleet yhdessä seuraamassa. Olen teitä varten! Huomenna vien kolme sisarusta seinäkiipeilemään Tapanilaan. Tapaamisen aikana kuulen lasten toiveita harrastuksien suhteen ja toteutan niitä mahdollisuuksien mukaan laittamaan peliin koko ammattitaitoni.

Lasten suusta kuultua: ”Mä alan varmaan harrastamaan jalkapalloa, kun harjoituksissa on niin mukavaa porukkaa.” 8-vuotias poika sanoi. Toinen 8-vuotias poika on käynyt musiikkikoulussa jo kolme kertaa, vaikka kaikki muut ryhmässä olijat ovat tyttöjä. Lapsille on tärkeä päästä toteuttamaan harrastuksia, mistä haaveilevat. Harrastus voi olla mieluisaa ja mielekästä tekemistä, mikä tuottaa mielihyvää. Nämä harrastustoiveet tulevat esille luottamuksen kautta. Luottamus rakentuu lasta kunnioittavassa ilmapiirissä. Koen itseni valmentajaksi, harrastusmestariksi, joka vähäisellä työllä ja suunnittelulla mahdollistaa lasten toiveita ja unelmia. Itselleni suurin palkinto on ilo, mitä pystyn työlläni tuottamaan lapsille.

Seuraavaksi lähetän tekstiviestin Vantaan muay thai-valmentajalle, jonka kanssa neuvottelin 13-vuotiaalle tytölle kohtuuhintaisen kokeilujakson tämän vuoden loppuun asti. Tehdään yhdessä unelmista totta! Olkaa rohkeasti yhteydessä, niin toteutetaan yhdessä toiveemme.

 

Palveluksessanne,

Ville Anttonen
Harrastusmestari