Puuhaa lapsille, nuorille ja aikuisille

3.9.2018

Elokuussa tehdään lastenteatteriretki. Lokakuussa eroperheiden lapsia toivotaan Erotarinoita lapsilta -työpajaviikonloppuun ja aikuisia luovan kirjoittamisen kurssille. Syysloman suosittu kaupunkiseikkailu tarjoaa tekemistä koululaisille. Osallistutaan kävelykilometrikisaan!

LASTENTEATTERIRETKI AIKUISILLE JA YLI 5-VUOTIAILLE LAPSILLE

Lauantaina 22.9. klo 16 Teatteri Kultsa esittää ihastuttavan musiikillisen satunäytelmän ”Lintu Sininen”, joka perustuu Z. Topeliuksen satuun ja kertoo prinsessoista, prinsseistä, juhlista, sormuksista ja lintu sinisestä.  Esitys kestää 1.5 tuntia väliaikoineen. Yläikärajaa ei ole, mutta etusija on 5–10-vuotiaiden lasten perheillä. Teatteri Kultsa sijaitsee Sörnäisten Käenkujalla. Omavastuuhintaiset liput maksavat 5 €/hlö ja lastenhoito järjestetään tarvittaessa 1-4-vuotiaille sisaruksille Hämeentie 64:ssä. 

Ilmoittaudu viimeistään to 6.9. klo 14 linkin kautta ja ilmoita samalla tarvitseeko pienempi sisarus hoitoa (tarjotaan pieni välipala). 

 

EROTARINOITA LAPSILTA -TYÖPAJAVIIKONLOPPU 12.14.10.

Sopukassa, Sipoossa järjestetään Erotarinoita lapsilta -työpajaviikonloppu, joka tarjoaa lapsille mahdollisuuden tuottaa tarinoita, ajatuksia, tunnelmia liittyen heidän kokemaansa vanhempien eroon. Tarinoita on vastaanottamassa ja niiden kanssa työskentelemässä kaksi tarinateatterin ammattilaista, jotka ovat perehtyneet lasten kanssa työskentelyyn. Lasten ohjelman aikana aikuisilla mahdollisuus käsitellä omia tunteitaan taideterapeuttisen työskentelyn kautta.  Mitään ennakkotaitoja eivät tarvitse lapset eivätkä aikuiset.

Lasten työpajaan osallistuvan lapsen tulisi olla mieluiten vähintään 7-vuotias ja pystyä käsittelemään asioita puheella. Viikonlopun hinta on 30 €/perhe.

Ilmoittaudu linkin kautta viimeistään 13.9.

Lisätietoja Riikalta, riikka.koola(at)pienperhe.fi

Yhteistyössä Mosaiikkiteatteri ry ja Yhden vanhemman perheiden liitto.  

 

SYYSLOMAN KAUPUNKISEIKKAILU KOULULAISILLE 15. ja 16.10.

Tutustu syksyisen Helsingin jännittäviin kohteisiin syysloman kaupunkiseikkailulla! Leirillä tehdään joka päivä retkiä kaupungille, syödään/kokataan yhdessä, leikitään ja pidetään hauskaa! Päivä alkaa Pienperheyhdistyksen tiloista Kinaporinkadulta ja päättyy samaan paikkaan.

Ohjaajina: Mari Kahri sekä Mummilan mummeja ja vaareja.

Päivän kesto: klo 8–17 (Retkelle lähdetään klo 10 ja paluu n. klo 16).

Kaupunkiseikkailuleiri sopii hyvin 7–12-vuotiaille!

Lisätiedot: mummila@pienperhe.fi tai 050-3780051

Ilmoittaudu mukaan seikkailemaan 1.10. mennessä!

 

KIINNOSTAAKO LUOVA KIRJOITTAMINEN?

Tervetuloa luovan kirjoittamisen ja keskustelun siivittämään ryhmään! Ryhmässä käsitellään äitiyttä voimavaralähtöisesti, muun muassa äitiyteen liittyviä unelmia tulevaisuuden rakentajina.

Ryhmää ohjaavat sosionomiopiskelijat Minna ja Tuuli. Ryhmä on osa toiminnallista opinnäytetyötä. Halutessasi voit myös luovuttaa tekstejä opinnäytetyön tutkimuksellisen osion aineistoksi.

Ryhmä järjestetään Pienperheyhdistyksen Sörnäisten toimipisteessä (Hämeentie 64) keskiviikkoisin klo 17.30–19 alkaen 31.10. Tapaamisia on viisi kertaa. Tapaamiskerrat ovat 31.10., 7.11., 14.11., 21.11. ja 28.11.

Ryhmä on maksuton ja 1–10-vuotiaille lapsille järjestetään  lastenhoito tarvittaessa ryhmän ajaksi, mukaan mahtuu 6 äitiä. Tarjolla on myös kahvia, teetä ja pientä purtavaa sekä lapsille että äideille.

Tule siis mukaan - sitovat ilmoittautumiset tästä viimeistään 20.9.

 

TULE MUKAAN VIRTUAALISEEN PIENPERHEYHDISTYKSEN KÄVELYKILOMETRIKISA 2018 – JOUKKUEESEEN!

HSL:n järjestämän leikkimielisen kilpailun ideana on kannustaa kaikenikäisiä ja -kuntoisia hyötyliikuntaan ja kerätä ja merkitä kävelykilometreja syyskuun aikana. Joukkueeseen voi liittyä osoitteessa https://kavelykilometrikisa.hsl.fi/teams/join/

Lapset ja teinit mukaan myös!  Joukkueemme nimi on Pienperheyhdistys (osallistumiskoodi on PPY). Voit myös toki luoda oman joukkueen esim. itsellesi, työporukalle tai perheelle.