Perheet keskiöön! - Järjestöjen perhekeskustoiminnan kehittämishanke

2.2.2018

suurenna kuvat klikkaamalla
suurenna kuvat klikkaamalla

Pienperheyhdistyksen kansalaistoiminnan koordinaattori tekee puolipäiväistä järjestöagentin tehtävää Lastensuojelun keskusliiton koordinoimassa järjestöjen perhekeskustoiminnan kehittämishankkeessa

Yli 50 lapsi- ja perhejärjestön yhteistyöllä syntyi Perheet keskiöön! Järjestöjen perhekeskustoiminnan kehittämishanke. Lastensuojelun keskusliitto koordinoi hanketta ja viidessä maakunnassa on järjestöagentit koordinoimassa järjestöjen välistä yhteistyötä sekä tuomassa järjestöjen erityisosaamista perhekeskuksiin. Tavoitteena on, että järjestöt toimivat osana alueellisten ja paikallisten perhekeskusten rakenteita.

Hanke tukee hyvien käytäntöjen vaihtoa ja erikokoisten järjestöjen verkostoitumista ja pääsemistä mukaan perhekeskussuunnitteluun.

Järjestöjen monipuolinen osaaminen ja kontaktit erilaisiin ja eri elämäntilanteissa oleviin perheisiin on arvokasta. Tätä tietoa halutaan jakaa kuntien ja maakuntien toimijoille, jotta perheet pääsisivät tarvitsemansa palvelun ja toiminnan piiriin.

Pienperheyhdistyksen ja muiden perhejärjestöjen jäsenille ja osallistujille järjestetään tilaisuuksia ja tapaamisia, joissa hankkeen etenemisestä kerrotaan ja halutaan saada perheiden ääni kuuluviin.

 

Perhekeskustoimintamalli on osa Lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaa (2016-2018), jota johtavat sosiaali- ja terveysministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Ohjelman toimeenpanon tuesta vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos jonka sivulta voi lukea lisää LAPE-muutosohjelmasta.