Psykoterapiaryhmään mahtuu vielä

12.1.2018

Psykoterapeutti Helena Niemi kokoaa yksinhuoltajille kerran viikossa kokoontuvan, kolme vuotta kestävän psykoterapiaryhmän

Ryhmä alkaa keväällä ja kokoontuu kerran viikossa 1 ½ tuntia kerrallaan. Psykodynaaminen ja viitekehykseltään psykoanalyyttinen ryhmäpsykoterapia sopii tavallisimpien psyykkisten vaikeuksien hoitoon kuten ahdistus, masennus, uupumus, ongelmat ihmissuhteissa. Ryhmä tarjoaa jäsenilleen myös vertaistukea. Tämä on koettu erityisen tärkeäksi.  On myös todettu, että yksi ryhmäkerta (1,5 t) viikossa vastaa kahta viikottaista yksilökäyntiä.

Miten ryhmään hakeudutaan

Helena haastattelee ryhmään hakeutuvan ennen ryhmän alkamista. Näin on mahdollista tutustua molemmin puolin ja pohtia yhdessä ryhmäpsykoterapian mahdollisuuksia.

Ryhmän kokoontuminen

Ryhmä kokoontuu tiistaisin kello 14.45–16.15 Helsingin Töölössä Sibeliuksenkadulla.

Kustannukset

Ryhmäkerta ilman tukea on 40 euroa, Kelan tuen kanssa 10 euroa. Joskus myös sosiaalitoimi on tukenut yksinhuoltajien ryhmäpsykoterapiaa.

Yhteydenotot

Tiedustelut ja haastattelusta sopiminen,
puhelin 0400 965 416, sähköposti helena.niemi50@gmail.com

Helena Niemi, VTM, ryhmäpsykoterapeutti (ET), psykoterapeutti (Valvira, Kela) Suomen ryhmäpsykoterapia ry www.suomenryhmapsykoterapia.fi

Helena on työskennellyt 1980-luvun alusta lähtien yksinhuoltajien sosiaalityöntekijänä Helsingin ensi koti ry:ssä ja kehittämispäällikkönä Ensi- ja turvakotien liitossa (kotona tehtävä perhetyö, Baby blues –projekti synnytyksen jälkeisestä masennuksesta, kriisiperhetyö, tapaamispaikkatoiminta).