Mökkinaapurina yhden vanhemman perhe

15.6.2017


Kesämökkimme naapuriin valmistui toukokuussa kaksi pientä ja idyllistä puutaloa. Mökit on rakennettu upealle, rauhalliselle paikalle järven rannalle. Mökeille on hyvät liikenneyhteydet, paikalle pääsee sekä kävellen että lentäen. Ajoittain vilkaskin lentoliikenne ei kuitenkaan häiritse alueen asukkaita.

Mökkien ensimmäinen näyttö oli toukokuun loppupuolella. Varsinainen sesonki oli ollut jo aikaisemmin toukokuun alussa ja ilmeisesti tästä syystä ensimmäisissä näytöissä ei ollut ruuhkaa. Yksi herra kävi kuitenkin viikon aikana monta kertaa päivässä katsomassa molempia vaihtoehtoja. Hän seisoi pitkiä aikoja mökkien edustalla katsellen tutkivasti pää kallellaan mökkiä ja lähiympäristöä. Välillä hän siirtyi hieman kauemmaksi tarkastelemaan miltä mökit näyttivät eri ilmansuunnista. Mökkien sisätiloihin hän tutustui huolella, useana päivänä ja monta kertaa päivässä. Päätöksen ja valinnan tekeminen tuntui kuitenkin olevan vaikeaa. Olimme jo varmoja, että emme saa naapuriin asukkaita tänä kesänä.

Parin viikon tauon jälkeen palasimme mökille ja huomasimme iloksemme, että naapuriin oli muuttanut lapsiperhe. Mökissä asuu nyt äiti useamman lapsensa kanssa. Lapsien lukumäärästä emme ole ihan varmoja, sillä lapset eivät ole vielä käyneet ulkona. Perheen isä, joka oli tämän mökin valinnut, on käynyt muuton jälkeen paikalla hyvin harvoin. Näyttää siltä, että hän ei osallistu juuri lainkaan lasten hoitoon.

Olemme iloisia uudesta mökkinaapuristamme ja odotamme innolla lasten kasvavan niin isoiksi, että he pääsevät pihalle telmimään. Toivomme, että saamme nauttia lasten iloisista äänistä aamu varhaisesta ilta myöhään koko kesän. Lasten myötä kasvavaa lentoliikennettäkin on mukava seurata mökin kuistilta.

Iloista kesää kaikenlaisille perheille ja naapureille!

 

Juha Turtiainen

toiminnanjohtaja