Mieskaverit SuomiAreenassa

15.7.2022

Mieskaveritoiminta oli näkyvästi mukana yhteiskunnallisen keskustelun suurtapahtumassa SuomiAreenassa. Koronan aiheuttaman muutaman vuoden tauon jälkeen, oli hienoa päästä taas esittelemään toimintaa ja kohtamaan siitä kiinnostuneita ihmisiä.

SuomiAreena alkoi Mieskaveritoiminnan järjestämällä keskustelutilaisuudella, jossa pohdittiin miesten roolia niin vanhempana, ammattilaisena kuin vapaaehtoisena lasten elämässä.

Kansalaistorin esittelypisteellä mieskaveritoiminnan työntekijät sekä vapaaehtoinen mieskaveri Nikodemus kertoivat kiinnostuneille toiminnasta. Oli ilo kuulla, että todella monet kertoivat tietävänsä toiminnasta jo etukäteen median kautta. Toiminta koettiin erittäin tärkeäksi. Toimintaa toivottiin myös järjestettäväksi tulevaisuudessa Porissa.

Viikko vierähti ihmisten kanssa keskustellessa nopeasti ja kohtaamisia tuli satoja, ehkä jopa tuhansia. Tämän viikon myötä taas useampi ihminen tietää mieskaveritoiminnasta ja voi ehkä itse tulla vapaaehtoiseksi tai hakea lapselleen omaa vapaaehtoista. Myös ammattilaisten ja päättäjien tieto lisääntyi.

Mieskaveritoimistot ympäri Suomea siirtyvät nyt kesälomille. Hyvää kesää kaikille!

Petriina Perkiömäki

Mieskaveritoiminnan ohjaaja

Mieskaveri Nikodemus ja mieskaveritoiminnan ohjaaja Petriina polaroid valokuvassa.