Vuosikokous ja hallitus

Pienperheyhdistyksen vuosikokous pidettiin 28.10.2018 Kutsu lähetettiin yhdistyksen jäsenille. Kokouksessa valittiin kolme uutta jäsentä hallitukseen. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Mona Valtonen. Hallitustyöskentely kiinnosti monia. Erovuorossa olevien tilalle valittiin äänestyksellä Tea Jakobson, Anu Haapanen, Ulla Korhonen ja Johanna Pihlaja. Hallituksessa jatkavat seuraavan vuoden ajan Veronika Honkasalo, Margit Isomäki, Kukka Miikkulainen ja Petri Suominen.

Yhdistyksen kehittyminen ja hyvinvointi tarvitsee innostuneita ihmisiä ja eri alojen osaajia. Jotta jäsenistöllä olisi tietoa ehdokkaista etukäteen, ehdokkuudesta kiinnostuneet voivat kertoa itsestään ja kuvaukset julkaistaan tällä sivulla. Myös kokouksessa voi asettua ehdolle.

Mukaan Pienperheyhdistyksen hallitukseen

Haluaisitko vaikuttaa Pienperheyhdistyksen toimintaan hallituksen jäsenenä? Olisiko sinulla aikaa ja taitoja toimia Pienperheyhdistyksen hallituksessa?

Kerro itsestäsi max 1000 merkillä: Mitä asioita haluaisit ajaa hallituksen jäsenenä? Mikä sinulle on tärkeää? Mitä osaat? Millaista kokemusta sinulla on järjestöjen hallitustyöskentelystä tai muista luottamustoimista? Liitä halutessasi myös kuvasi mukaan ja lähetä: kaisli.syrjanen (at) pienperhe.fi

Hallituksen jäsenet esittäytyvät

Veronika Honkasalo

Toimin tutkijatohtorina Nuorisotutkimusseurassa, jossa tutkimusalueisiini ovat yli kymmenen vuoden ajan kuuluneet erityisesti monikulttuurisuuteen ja nuorisotoimialaan liittyvät kysymykset. Tutkimusurani aikana olen kirjoittanut paljon sekä akateemisia että yleistajuisia julkaisuja ja kouluttanut laajasti kasvatusalan ammattilaisia ja opiskelijoita sekä yliopistossa että sen ulkopuolella. Akateemisen urani ohessa olen toiminut lukuisissa järjestöissä luottamustehtävissä, joista merkittävin oli Naisasialiitto Unionin hallituksen puheenjohtajuus 2005-2008. Olen Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 2013 ja kaupunginhallituksen jäsen vuodesta 2015. Oman asiantuntijuuteni ydintä on tutkimuspohjainen yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Olen seurannut pitkään Pienperheyhdistyksen toimintaa ja koen yhdistyksen tehtävän erityisesti vertaistuen ja vaikuttamisen näkökulmista erityisen tarpeelliseksi. Mutta potentiaalia vaikuttamisen syventämiseen on vielä runsaasti ja tarjoan ilomielin asiantuntemukseni asian kehittämisessä. Pyöritän yhden vanhemman taloutta ja olen kahden kouluikäisen lapsen äiti. Siten Pienperheyhdistyksen ydintehtävä on minulle myös arjen kautta tuttua.

Margit Isomäki

Olen eläkkeellä oleva entinen perhetyöntekijä sosiaalipalvelussa ja päätoiminen pääluottamusmies. Molemmissa töissä opin sovittelemaan, keskustelemaan ja kuuntelemaan.

Olen toiminut Vaasan Ensi- ja turvakodissa, ensin vapaaehtoisena ja myöhemmin yhdistyksen puheenjohtaja. Olen myös ollut Ensi – ja turvakotienliiton liittohallituksessa useita vuosia. Pienperheyhdistykseen tulin muutettuani Helsinkiin. Olin vapaaehtoisena Merikehdossa ja myös Kinaporin toiminnoissa. Nyt olen Punahilkassa vapaaehtoisena. Hallituksessa olen ollut muistini mukaan 3 vuotta.

Hallitustyö on minusta mielenkiintoista. Siinä oppii näkemään sekä arjen työn että talouden ja muun hallinnon. Hallitushan vastaa yhdessä toiminnanjohtajan kanssa taloudesta ja toiminnan sisällöistä ja kehittämisestä.

Minulle on tärkeää että yhdistys mahdollistaa erilaiset toiminnat, jotka tukevat yksihuoltajaperheiden arkea. On myös hyvä, että olemme mukana erilaisissa verkostoissa, joiden kautta voimme vaikuttaa paikallisesti ja valtakunnallisesti yksinhuoltajaperheiden edunvalvontaan.

Tykkään tehdä työtä Pienperheyhdistyksessä sekä hallituksessa että myös erilaisissa vapaaehtoistöissä jäsenistön kanssa.

Petri Suominen

Olen 46-vuotias leski ja yhden teini-ikää lähestyvän pojan isä Espoosta. Olen työskennellyt pari vuotta Uudenmaan liiton liikennesuunnittelupäällikkönä. Sitä ennen olen ollut töissä muun muassa Espoon kaupungilla.

Minulla on aiempaa kokemusta yhdistystoiminnasta oman alan yhdistyksissä sekä Espoon vihreissä. Olen Espoon vihreiden hallituksen jäsen ja Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan varajäsen, mutta politiikka on minulle lähinnä sosiaalinen harrastus. Olen myös toista kautta poikani koulun johtokunnassa, tällä kertaa varajäsenenä.

Yksinhuoltajana olen ollut siitä etuoikeutetussa asemassa, että minulla on hyvä tukiverkko ja turvattu toimeentulo. Vastuun kantaminen lapsesta yksin on ollut silti yllättävän rankkaa. Liityin yhdistykseen vasta äskettäin, mutta arvostan sitä, että pienperheillä on tukenaan yhdistys, joka tarjoaa monenlaista toimintaa ja tukea vastuullista kasvatustyötä tekeville vanhemmille.