Hae lapsellesi mieskaveri

Niin tytöt kuin pojat yhden vanhemman luotsaamissa perheissä hyötyvät aikuisen kaverin seurasta. Jos perheesi lähipiirissä ei ole miehiä, voit hakea lapsellesi mieskaveria, jota hän tapaa säännöllisesti. 

Miten haen mieskaveria?

Mieskaverin saaminen alkaa äidin hakemuksesta. Kirjoita siis hakemus tai ole yhteydessä toiminnanohjaajaan. Tämän jälkeen äiti tapaa mieskaveriohjaajan, joka kertoo  toiminnan periaatteista ja toimintatavoista. Mieskaverit perehdytetään toimintaan omalla kurssillaan.

Kullekin lapselle etsitään mahdollisimman sopiva kaveri hakemusten ja haastattelujen perusteella. Toiminnanohjaaja pyytää äidiltä suostumuksen välittää yhteystiedot mahdolliselle lapsen mieskaverille. Tämän jälkeen mieskaveri ottaa yhteyttä äitiin sopiakseen tapaamisen. 

Kaveritoiminta vaatii keskinäistä luottamusta, johon pyritään yhteisillä keskusteluilla. Äiti ja mieskaveri tapaavat ensin kahdestaan. Jos yhteistyö tuntuu toimivan, sovitaan tapaamisesta äidin, mieskaverin ja lapsen kanssa. Tutustumisvaiheessa kannattaa edetä rauhallisesti. Äidin rooli on alussa tärkeä, sillä keskusteluissa sovitaan raamit onnistuneelle kaverisuhteelle.