Vanhemmat kertovat

Pienperheyhdistyksen toiminnassa olevia äitejä haastatteltiin Pienperheyhdistyksen 50-vuotisjuhlavuoden merkeissä. Mukana oli jopa perustajajäseniä ja äitejä eri aikakausilta. Monen lapset ovat jo aikuisia, mutta moni on ainaisjäsen ja seuraa vieläkin Pienperheyhdistyksen toimintaa.

Osallistuminen on tärkeää

Anu Haapanen:

"Silloin, kun on rasittunut, tunteiden jakaminen on tärkeää. Asioita, joista ei voi muualla puhua, voi jakaa yksinhuoltajien omissa tilaisuuksissa turvallisesti. Elämäntilanteen rasittavuus on aihe, josta voi muualla olla vaikea puhua, kun ei saisi valittaa tai olla tyytymätön. Pitäisi olla onnellinen, vaikka on lopen uupunut. " Lue lisää

Kaikesta selviää

Merja Fleming:

"Merja muistelee myös superhienoa Puolan patikointireissua muutama vuosi sitten nuorimman lapsensa kanssa. Silloin mentiin kohteeseen, mihin Merja ei olisi yksin rohjennut lähteä. Retkeltä sai onnistumisen kokemuksia ja rohkeutta luottaa toisiin ja poika tutustui hyvin muihin nuoriin. "

Yhdistyksissä voi vaikuttaa

Tytti Salminen:

"Pienperheyhdistyksen toiminnassa on ollut paljon voimakkaita naisia, jotka tarttuivat asioihin tarmokkaasti. Yhdistyksen alkuaikoina tehtiin ehdotuksia lapsilainsäädännön muutoksiin. Ehdotettiin mm. korotettua erityislapsilisää yksinhuoltajille. Pienperheyhdistyksen nimissä annettiin myös lausuntoja ajankohtaisista asioista."