MUMMILA

Pienperheyhdistyksen Mummila kouluttaa vapaaehtoisia kummi-isovanhemmiksi yhden vanhemman perheiden lapsille. Kummi-isovanhemmat toimivat kummimummina tai -vaarina yhdelle tai useammalle lapselle.

Mummila-toiminta alkoi vuonna 2003 Mummila-projektina. Tällä hetkellä mukana toiminnassa on noin 90 vapaaehtoista isovanhempaa.

Mummila on kolmen polven toimintaa lapsille, lapsiperheille ja isovanhemmille. Erilaisia perinnejuhlia ja leikkituokioita järjestetään säännöllisesti. Isovanhemmille kummilapsineen järjestetään toimintaa ja tapahtumia noin joka toinen kuukausi. Tapahtumiin ovat tervetulleita myös kaikki yhden vanhemman perheet, joilla ei ole omaa isovanhempaa. Tapahtumien ja juhlien lisäksi tehdään myös retkiä ja kesällä pidetään kesäleiri isovanhemmille lapsineen.

Pidän Mummila-toiminnasta, koska siinä saan olla lasten kanssa ja lisäksi saan myös ikäistäni seuraa. Meillä on myös yhteisiä tapaamisia ja retkiä toisten mummien ja vaarien kanssa.

 

Tule kummiksi yhden vanhemman perheen lapselle!

Mummila järjestää koulutuksen uusille vapaaehtoisille kaksi kertaa vuodessa. Kurssilla käsitellään vapaaehtoistoiminnan periaatteita, kurssilaisten omia motiiveja ja elämäntilannetta, perheiden ja vapaaehtoisten toiveita ja odotuksia toiminnasta sekä toimintaan liittyviä käytännön asioita ja haasteita. Koulutuksissa vierailee jo toiminnassa mukana olevia kummi-isovanhempia kertomassa kokemuksistaan.

Koulutus kestää 3–4 tapaamiskertaa. Koulutuksen jälkeen jokainen uusi vapaaehtoinen haastatellaan ennen toiminnan aloittamista. Noin kolmen kuukauden päästä kurssin loppumisesta on ryhmän tapaaminen, jossa jaetaan kokemuksia vapaaehtoistoiminnan käynnistymisestä.

Syksyllä koulutetaan vapaaehtoisia kummimummeiksi ja -vaareiksi sekä Helsingissä että Espoossa.

Helsinki: tiistaisin 10.10., 17.10. ja 24.10. klo 17–19 Hämeentie 64

Espoo: tiistaisin  31.10., 7.11. ja 14.11. klo 17–19 Matinkylän Asukastalo Kylämaja (Matinkatu 7, 02230 Espoo)

Tervetuloa mukaan!

 

Kurssi-ilmoittautumiset ja lisätiedot Mummilan toiminnasta:

Mari Kahri

p. 050 378 00 51

mummila(at)pienperhe.fi

Voit ottaa yhteyttä myös viereisellä lomakkeella.

 

Ajankohtaista-palstalta näet myös Mummilan tapahtumat

Mummilan Facebook-sivu


 

Vapaaehtoisten teatteriryhmä Teatteri Tuulahdus

Teatteri Tuulahdus on Pienperheyhdistyksen Mummilan vapaaehtoisten kummi-isovanhempien muodostama teatteriryhmä, joka esiintyy lasten tapahtumissa, juhlissa, kouluissa, päiväkodeissa, vapaaehtoistoiminnan tapahtumissa tehden Mummila-toimintaa tunnetuksi ja edistäen ylisukupolvista toimintaa.

Lisätiedot: mummila(at)pienperhe.fi

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.