Harrastushelppi

Harrastushelpin linkkien kautta löydät tietoa harrastamisen mahdollisuuksista sekä taloudellista tai muunlaista tukea antavista tahoista.  Pienperheyhdistyksen Harrastushelppi syntyi kolmivuotisen Minullakin on kerrottavaa – harrastuksesta sisältöä ja iloa lapsen elämään -hankkeen myötä (2018-2020). 

Lapsia ja aikuisia liikuntaleirillä.

Löydä harrastustoimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille

Harrastusmahdollisuuksia koko perheen harrastamiseen pääkaupunkiseudulla löydät kätevästi harrastushaku.fi-sivulta. Etsi lähiharrastuksia hakusanoin, vaikkapa postinumerolla tai harrastusten mukaan.

https://harrastushaku.fi/

Harrastuspassi on yläkouluikäisille suunnattu mobiilisovellus, jolla voit etsiä harrastuksia ympäri Suomen.

https://www.harrastuspassi.fi/

Lastenliitto järjestää monipuolista ja laadukasta matalan kynnyksen harrastustoimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Valitse sivulta oma paikkakuntasi.

http://www.lastenliitto.fi/

Taloudellista tukea ja apua arkeen

Jos perheen varat eivät riitä lapsen harrastamiseen, monet järjestöt voivat auttaa. Avustusta voi hakea esimerkiksi seuraavista paikoista.

Hope ry tukee lasten harrastustoimintaa ja toteuttaa vapaa-ajan elämyksiä.

https://hopeyhdistys.fi/kaipaan-apua/

Pelastakaa lapset ry:n tukee vähävaraisten perheiden harrastamista.

http://helsinki.pelastakaalapset.fi/evaita-elamalle/

Tukikummit säätiöstä voi hakea avustusta harrastusten kustannuksiin. Ole yhteydessä oman paikallisseurakunnan diakoniatyöntekijään.

http://www.tukikummit.fi/avustuksen-hakeminen/

Majaoja-säätiö tukee lasten ja nuorten taideharrastuksia ja kulttuuritoimintaa. 

https://majaoja-saatio.fi/apurahat/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Tukea erityisryhmille

Mahdollisuus lapselle ry tarjoaa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille sekä perheille monipuolista toimintaa Helsingissä.

https://www.malary.fi/harrastetoiminta/

Sporttiklubi on tiedotuskanava alle 20-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on jokin liikunta-, näkö- tai kehitysvamma tai jotka ovat saaneet elinsiirron. Sporttiklubin jäsenet saavat tietoa liikuntatarjonnasta, lajikokeiluista, tapahtumista ja kisoista. 

https://www.paralympia.fi/liikunta/lapset-ja-nuoret

Tukilinja myöntää apurahoja vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden koulunkäyntiin, opiskeluun, harrastuksiin ja työllistymiseen.

https://www.tukilinja.fi/