Harrastushelppi

Tältä sivulta löydät tietoa harrastamisen mahdollisuuksista sekä taloudellista tai muunlaista tukea antavista tahoista.  

Lapsia ja aikuisia liikuntaleirillä.

Löydä harrastustoimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille

Harrastusmahdollisuuksia koko perheen harrastamiseen pääkaupunkiseudulla löydät kätevästi Harrastushaku.fi-sivulta. Etsi lähiharrastuksia hakusanoin, vaikkapa postinumerolla tai harrastusten mukaan.

Harrastuspassi on yläkouluikäisille suunnattu mobiilisovellus, jolla voit etsiä harrastuksia ympäri Suomen. Harrastuspassi.fi

Lastenliitto järjestää monipuolista ja laadukasta matalan kynnyksen harrastustoimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Valitse sivulta oma paikkakuntasi. Lastenliitto.fi⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Taloudellista tukea ja apua arkeen

Jos perheen varat eivät riitä lapsen harrastamiseen, monet järjestöt voivat auttaa. Avustusta voi hakea esimerkiksi seuraavista paikoista.

Hope ry tukee lasten harrastustoimintaa ja toteuttaa vapaa-ajan elämyksiä.

Hope ry:n Kaipaan apua -lomake

Pelastakaa lapset ry:n tukee vähävaraisten perheiden harrastamista. Tukea haetaan omalla paikkakunnalla sijaitsevalta yhdistykseltä.

Eväitä elämälle -ohjelma 

Tukikummit säätiöstä voi hakea avustusta harrastusten kustannuksiin. Ole yhteydessä oman paikallisseurakunnan diakoniatyöntekijään.

Tukikummit – avustuksen hakeminen

Majaoja-säätiö tukee lasten ja nuorten taideharrastuksia ja kulttuuritoimintaa. 

Majaoja-säätion apurahat

Tukea erityisryhmille

Mahdollisuus lapselle ry tarjoaa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille sekä perheille monipuolista toimintaa Helsingissä.

Mahdollisuus lapselle  harrastetoiminta

Paralympiakomitea saattaa lapsia ja nuoria urheilun ja liikunnan pariin yhteistyössä lajiliittojen, urheiluseurojen ja muiden toimijoien kanssa.

Paranuoret

Tukilinja myöntää apurahoja vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden koulunkäyntiin, opiskeluun, harrastuksiin ja työllistymiseen.

Tukilinjan apurahat


Pienperheyhdistyksen Harrastushelppi syntyi kolmivuotisen Minullakin on kerrottavaa – harrastuksesta sisältöä ja iloa lapsen elämään -hankkeen myötä (2018-2020).