Ero lapsiperheessä

Kolmasosa kaikista lapsista elää yhden vanhemman luotsaamassa perheessä jossain elämänsä vaiheessa. Yhden vanhemman perheiden lapsista valtaosa on eroperheiden lapsia. Lapsiperheen ero on iso asia, ja se koskettaa jokaista perheenjäsentä. Perheen hajoaminen sisältää aina riskejä ja tuen tarvetta.

Mikä auttaa pärjäämään vanhempien erotessa?

13–20-vuotiaiden nuorten kokemuksia perheen erosta halutaan kuulla Apua eroon -sivustolla. Kirjoituksia kerätään 14.2. asti.  Nuorten ajatuksia nostetaan esiin maaliskuun 2021 Erofoorumissa.

Nuoret katselevat maisemaa parvekkeelta.

Lasten ja nuorten chat on auki arkipäivisin klo 15–17. Chatiin pääset tästä.

Pienperheyhdistyksen tukihenkilötoiminta

Vapaaehtoisia aikuisia valmennetaan vanhempien ero- ja huoltoriidan keskellä elävien lasten puolueettomiksi tukihenkilöiksi. Tapaamisen aikana lapselle tarjotaan mahdollisuus puhua mieltä painavista asioista ja huolista kodin ulkopuoliselle aikuiselle. Lue lisää tukihenkilötoiminnasta

Lisätiedot: toiminnanohjaaja Mari Kahri, p. 050 378 0051

Palveluita, ohjausta ja neuvontaa eronneille

Eri yhdistysten, järjestöjen, seurakuntien ja kuntien tuottamia palveluita löytyy Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämältä Apuaeroon.fi-sivustolta.

Ohjausta ja neuvontaa erotilanteisiin, eroperheen erityiskysymyksiin ja lasten asioiden järjestämiseen saa myös Eron ensiapupisteillä pääkaupunkiseudulla.

Eroseminaareja löydät sivulta: www.suomalaineneroseminaari.fi

Kaksi lasta autossa. Teksti: Löydä oman paikkakuntasi eropalvelut helposti: apuaeroon.fi

Maksuttomia erotukikeskusteluja eronneille ja eroa pohtiville vanhemmille

Ensi- ja turvakotien liitto tarjoaa maksutonta keskusteluapua, joka auttaa omien ajatusten ja tunteiden tunnistamisessa sekä auttaa tarkastelemaan perheen tilannetta myös lapsen tunteista ja tarpeista käsin. Tapaamisen kesto on 45–90 min. Tapaamisia voidaan toteuttaa 2–5 kertaa.

Yhteydenotot ja ajan varaaminen: p. 050 4385 290 tai paivi.hietanen(at)etkl.fi (Vastaanotto on Itä-Pasilassa).

Nettiturvakoti on Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämä sivusto, josta löytyy apua perheväkivaltaan.