Ero lapsiperheessä

Kolmasosa kaikista lapsista elää yhden vanhemman luotsaamassa perheessä jossain elämänsä vaiheessa. Yhden vanhemman perheiden lapsista valtaosa on eroperheiden lapsia. Lapsiperheen ero on iso asia, ja se koskettaa jokaista perheenjäsentä. Perheen hajoaminen sisältää aina riskejä ja tuen tarvetta.

Tarinateatteriviikonloppu lapsille, joiden isä ei ole mukana lapsen elämässä 8.–10.11.

Oletko yksinhuoltajaäiti, jonka lapsi/lapset ovat yli 7-vuotiaita? Onko lapsellasi isä, joka ei kuitenkaan tällä hetkellä osallistu lapsen elämään tai tapaa lasta?  Toivoisitko, että lapsesi voisi turvallisessa ympäristössä toiminnallisin harjoituksin ja tarinateatterin sekä leikin avulla käsitellä isän poissaoloon liittyviä tunteita? Leiri toteutetaan viikonloppuna Sipoon Sopukassa. Leirin omavastuumaksu on 50 €/perhe. Lue leiristä lisää

Hae tästä viikonloppuun viimeistään 1.10. 

Eroperheiden HopLop-retki 16.11. 

Oletko eronnut lastesi toisesta vanhemmasta vuoden sisällä?

Haluaisitko tulla tutustumaan toisiin perheisiin samassa tilanteessa ja samalla kuulla Pienperheyhdistyksen toiminnasta, sekä viettää hauskan aamupäivän HopLopissa? Eroperheiden HopLop-retkelle Ruoholahteen lähdetään lauantaina 16.11. klo 10.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 29.9.

Ilmoittaudu ja kerro ilmoittautuessasi lastesi nimet ja iät. 

Lisätietoja: riikka.koola(at)pienperhe.fi

Kiitämme HopLop-lipuista ETKL:n Ero lapsiperheessä -työtä

Palveluita, ohjausta ja neuvontaa eronneille

Eri yhdistysten, järjestöjen, seurakuntien ja kuntien tuottamia palveluita löytyy Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämältä Apuaeroon.fi-sivustolta.

Ohjausta ja neuvontaa erotilanteisiin, eroperheen erityiskysymyksiin ja lasten asioiden järjestämiseen saa myös Eron ensiapupisteillä pääkaupunkiseudulla. Pienperheyhdistyksen edustus on syksyllä paikalla 11.9. klo 15.30-18.00 Itäkadun perhekeskuksessa (Itäkatu 11) ja 23.10. klo 15.30-18.00 Kallion perhekeskuksessa (Toinen linja 4 C). 

Nettiturvakoti on Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämä sivusto, josta löytyy apua perheväkivaltaan.

Kallion vertaiskahvila eronneille yhden vanhemman perheille

Oletko eronnut ja kaipaisit vertaistukea samassa elämäntilanteessa olevilta? Lämpimästi tervetuloa uuteen erovertaiskahvilaan tapaamaan toisia eronneita vanhempia, vaihtamaan ajatuksia ja ihan vaan rennosti kahvittelemaan. Lastenhoitaja leikittää lapsia. Ei tarvitse ilmoittautua. Kahvila pidetään keskiviikkoisin 2.10., 6.11. ja 27.11. klo 1718.30 Leikkipuisto Linjan tiloissa Kalliossa, os. Toinen linja 6. Paikalla jokaisella kerralla on myös Yhden Vanhemman Perheiden Liiton tai Pienperheyhdistyksen työntekijä. Katso myös muut perhekahvilat

Lisätietoja:
Riikka Koola / riikka.koola@pienperhe.fi, puh. 040 640 3756
Laura Nousiainen / laura.nousiainen@yvpl.fi, puh. 040 774 9660

Vanhemman neuvo -ryhmä

Vanhemman neuvo –vertaisryhmä on tarkoitettu eronneelle tai eropäätöksen tehneelle vanhemmalle. Pienperheyhdistys järjestää Vanhemman neuvo -ryhmän kuutena torstai-iltana, 23.1., 30.1., 6.2., 13.2. ja 20.2./27.2. klo 17.30–19.30 sekä lauantaina 7.3. klo 12.30–16.30 Hämeentie 64:ssä.  Lastenhoito 1–10-vuotiaille lapsille järjestetään tarvittaessa. Lisätietoja Vanhemman neuvo -ryhmästä

Hae ryhmään viimeistään 15.12. lähettämällä vapaamuotoinen sähköposti: riikka.koola(at)pienperhe.fi, tai soita ja kysy lisää 040 640 3756. 

Vapaaehtoinen lapsen tukena – eroauttamista julkisen ja kolmannen sektorin yhteistyönä​ -hanke

Hankkeen aikana (2017–2019) valmennetaan puolueettomia ja eroriidan ulkopuolisia vapaaehtoisia aikuisia, vanhempien ero- ja huoltoriidan keskellä elävien lasten tukihenkilöiksi. Vapaaehtoiset tapaavat lasta ennalta sovitun ajanjakson ajan noin kerran tai kaksi kuukaudessa, kuuntelevat lasta sekä keskustelevat ja harrastavat yhdessä lapsen kanssa. Tapaamisten aikana lapselle tarjotaan mahdollisuus puhua mieltä painavista asioista ja huolista kodin ulkopuoliselle aikuiselle.  Lue lisää

Maksuttomia erotukikeskusteluja eronneille ja eroa pohtiville vanhemmille

Ensi- ja turvakotien liitto tarjoaa maksutonta keskusteluapua, joka auttaa omien ajatusten ja tunteiden tunnistamisessa sekä auttaa tarkastelemaan perheen tilannetta myös lapsen tunteista ja tarpeista käsin.  Tapaamisen kesto on 45–90 min. Tapaamisia voidaan toteuttaa 2–5 kertaa.

Yhteydenotot ja ajan varaaminen: p. 050 4385 290 tai paivi.hietanen(at)etkl.fi (vastaanotto sijaitsee Itä-Pasilassa hyvien kulkuyhteyksien varrella).