Ero lapsiperheessä

Kolmasosa kaikista lapsista elää yhden vanhemman luotsaamassa perheessä jossain elämänsä vaiheessa. Yhden vanhemman perheiden lapsista valtaosa on eroperheiden lapsia. Lapsiperheen ero on iso asia, ja se koskettaa jokaista perheenjäsentä. Perheen hajoaminen sisältää aina riskejä ja tuen tarvetta.

Suomalainen eroseminaari®-ryhmä

Suomalainen eroseminaari on vakiintunut ja luotettava eroauttamisen muoto, vertaistukiryhmä, jossa käsitellään eron esiin tuomia tunteita toisten saman kokeneiden kanssa koulutetun ohjaajan johdolla. Seminaariin ovat tervetulleita niin eronneet kuin eroa harkitsevat. Tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään omaa eroprosessiaan ja antaa mahdollisuus käsitellä siihen liittyviä kokemuksia ja tunteita. Eron käsittely tukee myös eron jälkeistä vanhemmuutta. 

Lisätietoja menetelmästä: http://suomalaineneroseminaari.fi

Ryhmä kokoontuu 11  kertaa torstaisin 3.9.–19.11.2020 (ei 15.10.) klo 17–20 osoittessa Petter Wetterin tie 6, Herttoniemi. Ilmainen lastenhoito järjestetään tarvittaessa.

Hinta: 150 €.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Riikka Koola, 040 640 3756 / riikka.koola(at)pienperhe.fi tai Laura Nousiainen, 040 774 9660 / laura.nousiainen(at)yvpl.fi

Palveluita, ohjausta ja neuvontaa eronneille

Eri yhdistysten, järjestöjen, seurakuntien ja kuntien tuottamia palveluita löytyy Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämältä Apuaeroon.fi-sivustolta.

Ohjausta ja neuvontaa erotilanteisiin, eroperheen erityiskysymyksiin ja lasten asioiden järjestämiseen saa myös Eron ensiapupisteillä pääkaupunkiseudulla.

Nettiturvakoti on Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämä sivusto, josta löytyy apua perheväkivaltaan.

Pienperheyhdistyksen tukihenkilötoiminta

Vapaaehtoisia aikuisia valmennetaan vanhempien ero- ja huoltoriidan keskellä elävien lasten puolueettomiksi tukihenkilöiksi. Vapaaehtoiset tapaavat lasta ennalta sovitun ajanjakson ajan noin kerran tai kaksi kuukaudessa. Tapaamisten aikana lapselle tarjotaan mahdollisuus puhua mieltä painavista asioista ja huolista kodin ulkopuoliselle aikuiselle.  Lue lisää

Maksuttomia erotukikeskusteluja eronneille ja eroa pohtiville vanhemmille

Ensi- ja turvakotien liitto tarjoaa maksutonta keskusteluapua, joka auttaa omien ajatusten ja tunteiden tunnistamisessa sekä auttaa tarkastelemaan perheen tilannetta myös lapsen tunteista ja tarpeista käsin.  Tapaamisen kesto on 45–90 min. Tapaamisia voidaan toteuttaa 2–5 kertaa.

Yhteydenotot ja ajan varaaminen: p. 050 4385 290 tai paivi.hietanen(at)etkl.fi (vastaanotto sijaitsee Itä-Pasilassa hyvien kulkuyhteyksien varrella).