Ero lapsiperheessä

Kolmasosa kaikista lapsista elää yhden vanhemman luotsaamassa perheessä jossain elämänsä vaiheessa. Yhden vanhemman perheiden lapsista valtaosa on eroperheiden lapsia. Lapsiperheen ero on iso asia, ja se koskettaa jokaista perheenjäsentä. Perheen hajoaminen sisältää aina riskejä ja tuen tarvetta.

Pienperheyhdistys tukee erityisesti vanhempien eron kokeneita lapsia lasten tarinateatterileirein sekä järjestämällä vapaaehtoisia tukihenkilöitä lasten tueksi.

Lasten tarinateatterileirit

Tarinateatterileirillä lapsilla on mahdollisuus käsitellä vanhempien eroa ja tunteitaan erilaisten tehtävien avulla. Lapset saavat myös vertaistukea, kun huomaavat että muillakin voi olla samanlaisia kokemuksia.

Tarinateatterileirejä järjestetään lapsille puolivuosittain. Seuraa jäsenkirjettä tai etusivun ajankohtaisuutisia. 

Erotarinoita lapsilta -viikonloppuleiri järjestetään 25.–27.11.2022 Kulttuurikeskus Sofiassa Kallahdenniemessä. Ilmoittautumiset 6.11. mennessä. 

Lisätiedot: Marika Järvinen, lapsitoiminnan kehittäjä, p. 040 544 2272

Tukihenkilö eroperheen lapsen tueksi 

Vapaaehtoisia aikuisia valmennetaan vanhempien ero- ja huoltoriidan keskellä elävien lasten puolueettomiksi tukihenkilöiksi. Tapaamisen aikana lapselle tarjotaan mahdollisuus puhua mieltä painavista asioista ja huolista kodin ulkopuoliselle aikuiselle.

Lue lisää tukihenkilötoiminnasta

Lisätiedot: Marika Järvinen, lapsitoiminnan kehittäjä, p. 040 544 2272

Palveluita, ohjausta ja neuvontaa eronneille

Eri yhdistysten, järjestöjen, seurakuntien ja kuntien tuottamia palveluita löytyy Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämältä Apuaeroon.fi-sivustolta, josta löytyy myös chat.

Ohjausta ja neuvontaa erotilanteisiin, eroperheen erityiskysymyksiin ja lasten asioiden järjestämiseen saa myös Eron ensiapupisteillä pääkaupunkiseudulla.

Eroseminaareja löydät sivulta: www.suomalaineneroseminaari.fi

Vanhemman opas lapsiperheen eroon⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Nuoret katselevat maisemaa parvekkeelta.

Lasten ja nuorten chat on auki arkipäivisin klo 15–17. Chatiin pääset täältä.

Kaksi lasta autossa. Teksti: Löydä oman paikkakuntasi eropalvelut helposti: apuaeroon.fi
Nettiturvakoti on Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämä sivusto, josta löytyy apua perheväkivaltaan.

Kaksi kotia -sovellus yhdistää kahden kodin lapset ja heidän vanhempansa. Lataa sovellus Google Play -kaupasta tai AppStoresta.

Katso MLL:n videot aiheesta Ero lapsiperheessä

Vanhempien eroa käsitellään monissa lastenkirjoissa.  Lukekaa yhdessä lapsen kanssa. Tässä myös pari  vinkkiä vanhemmalle.