Ero lapsiperheessä

Kolmasosa kaikista lapsista elää yhden vanhemman luotsaamassa perheessä jossain elämänsä vaiheessa. Yhden vanhemman perheiden lapsista valtaosa on eroperheiden lapsia. Lapsiperheen ero on iso asia, ja se koskettaa jokaista perheenjäsentä. Perheen hajoaminen sisältää aina riskejä ja tuen tarvetta.

Pienperheyhdistyksen tukihenkilötoiminta

Vapaaehtoisia aikuisia valmennetaan vanhempien ero- ja huoltoriidan keskellä elävien lasten puolueettomiksi tukihenkilöiksi. Tapaamisen aikana lapselle tarjotaan mahdollisuus puhua mieltä painavista asioista ja huolista kodin ulkopuoliselle aikuiselle.

Lue lisää tukihenkilötoiminnasta

Lisätiedot: Tiia Haimi, lapsitoiminnan kehittäjä, p. 040 544 2272

Nuoret katselevat maisemaa parvekkeelta.

Lasten ja nuorten chat on auki arkipäivisin klo 15–17. Chatiin pääset tästä.

Palveluita, ohjausta ja neuvontaa eronneille

Eri yhdistysten, järjestöjen, seurakuntien ja kuntien tuottamia palveluita löytyy Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämältä Apuaeroon.fi-sivustolta, josta löytyy myös chat.

Ohjausta ja neuvontaa erotilanteisiin, eroperheen erityiskysymyksiin ja lasten asioiden järjestämiseen saa myös Eron ensiapupisteillä pääkaupunkiseudulla.

Eroseminaareja löydät sivulta: www.suomalaineneroseminaari.fi

Vanhemman opas lapsiperheen eroon

Kaksi kotia -sovellus yhdistää kahden kodin lapset ja heidän vanhempansa. Lataa sovellus Google Play -kaupasta tai AppStoresta.

Kaksi lasta autossa. Teksti: Löydä oman paikkakuntasi eropalvelut helposti: apuaeroon.fi
Nettiturvakoti on Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämä sivusto, josta löytyy apua perheväkivaltaan.