Yksikin turvallinen aikuinen voi riittää

10.1.2020

#olentukena -kampanja tekee 13.–19.1. näkyväksi lasten ja nuorten parissa tehtävää vapaaehtoistyötä sosiaalisessa mediassa.

Pienperheyhdistyksen toiminnassa vapaaehtoisia tukihenkilöitä tarvitaan tueksi eroperheiden lapsille. Vapaaehtoinen tarjoaa apua kuormittavassa arjessa ja voi toimia perheelle ja lapselle tärkeänä voimavarana.  Toiminta antaa paljon myös tekijälleen. YK:n onnellisuusraportin, World Happiness Report 2019 mukaan, vapaaehtoistyötä tekemällä saavutetaan onnellisuutta arkeen ja omaan elämään. 

Yksikin turvallinen aikuinen voi riittää. #olentukena kampanja tuo esille lasten ja nuorten kanssa tehtävää vapaaehtoistyötä.

Kampanjaviikolla sosiaaliseen mediaan toivotaan tarinoita yksittäisistä kokemuksista ja hetkistä, joita vapaaehtoiset lasten ja nuorten kanssa kokevat. Uusille vapaaehtoisille on jatkuva tarve, joten asian esillä pitäminen on tärkeää.  

Kerro oma #olentukena -tarinasi somessa 13.–19.1.2020.

Tukihenkilö, osallistu #olentukena -kampanjaan!Postaamalla autat lasten ja nuorten parissa tehtävän vapaaehtoistyön näkyvyyden edistämistä ja sen kautta yhä useampi lapsi tai nuori voi saada luotettavan aikuisen rinnalleen. 

Näin voit osallistua #olentukena -kampanjaan:

  • Jaa oma tarinasi kuvan kanssa hashtagilla #olentukena  / #jagstöder Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa. Kerro postauksessa esimerkiksi yhteisestä muistosta tai siitä, mikä on parasta juuri teidän suhteessa. Voit liittää tarinaan omaan tukisuhteeseen liittyvän anonyymin kuvan tai käyttää valmista kampanjakuvaa.   Kampanjakuvan voit ladata täältä 
  • Muistathan suojella lapsen tai nuoren anonymiteettia ja julkaista vain kuvia, joista hän ei ole tunnistettavissa. 
  • Hetkiä voi postailla someen erityisesti kampanjaviikolla 13.-19.1.2020. Jos kuvaasi saa jakaa eteenpäin, muista muuttaa Facebookissa postauksen näkyvyysasetukset julkisiksi.  Lisätietoja kampanjasta löydät täältä. 

Kampanjaviikon ovat ideoineet Diakonissalaitoksen Amigo-toiminta, Diakonissalaitoksen Kummiperhetoiminta, Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry, Helsingin kaupungin lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta, OmaKamu ry, Pelastakaa Lapset ry, Pienperheyhdistys ry, Vantaan kaupungin tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta sekä Yhteiset Lapsemme ry.