Perhekahviloita ja ryhmiä kesä–syyskuussa

15.6.2022

Ennen juhannusta pidetään kesäinen ulkoperhekahvila 22.6. Herttoniemenrannassa. Elo-syyskuussa on Kampissa Marttojen Pikkukokkikurssi 8-14-vuotiaille. Syyskuussa aloittaa pienten lasten yh-vanhemmille suunnattu hyvinvointiryhmä, etä-äitien illat ja syöpää sairastaville järjestetään vertaistuellinen ilta. Tutut ja uudet perhekahvilat jatkavat toimintaansa Herttoniemessä, Kannelmäessä, Tikkurilassa ja Jätkäsaaressa.

Kesäkuu

Juhannusviikon ulkoperhekahvila Herttoniemenrannassa ke 22.6. 

Tavataan säävarauksella Tuorinniemen leikkipuiston ’keskusaukiolla’  klo 16–18, vieressä on myös uimaranta, joten uimakamat mukaan. Omat vesipullot, aurinkorasva, aurinkohattu ja eväät. Ilmoittaudu Riikalle tekstarilla/whappilla viim. ma 20.6., p. 040 640 3756.  Ulkoilu toteutuu, mikäli vähintään 3 perhettä ilmoittautuu, eikä sada.

Elokuu

Marttojen Pikkukokki-kurssi 8–14-vuotiaille Kampissa

Uudenmaan Martat tarjoavat maksuttoman koululaisten ruokakurssin elokuussa. Kurssi toteutetaan keskiviikosta perjantaihin  3.–5.8. klo 10.00–13.00 Marttojen opetuskeittiöillä Lapinlahdenkatu 3 A, Helsinki. Kurssilla valmistetaan joka kerta kasvispainoitteinen lounas. 

Kurssilla kokkaillaan yhdessä jokaisen päivän teeman mukaisesti, syödään yhdessä ja siistitään keittiöt.  Toivotaan, että lapsi osallistuu mahdollisuuksien mukaan kaikkiin kurssipäiviin. Kurssin ohjaajana toimii Aino Posti Uudenmaan Martoista.

 Ilmoittaudu tästä viimeistään 26.6.

Syyskuun ryhmät

Tiistai-iltojen hyvinvointiryhmä Jakomäessä 13.9. alkaen

Tule ottamaan hetken hengähdystauko itsellesi, tutustumaan uusiin ihmisiin sekä keskustelemaan omista voimavaroistasi ja keinoista niiden vahvistamiseksi.  Ryhmä on tarkoitettu alle kouluikäisten yh-vanhemmille, jotka asuvat Jakomäessä tai lähialueilla ja jotka eivät ole olleet tässä ryhmässä aiemmin (syksyllä 2021 tai keväällä 2022). Ryhmää ohjaa vapaaehtoinen Pirjo Stranden-Bagans, joka on työskennellyt neuvolan psykologina vanhemmuuden ja lasten kehityksen haasteiden parissa.

Ryhmä kokoontuu kahden viikon välein ti 13.9., 27.9., 11.10., 25.10. klo 17.30–19.00 Jakomäen Sydän-tilassa, Jakomäenpolku 6 (Helsinki).

Lastenhoito järjestetään etukäteen ilmoitetuille 110-vuotiaille.

Hae mukaan ryhmään tästä viimeistään 11.8. ja muista vastata kaikkiin kysymyksiin. 

Etä-äitien illat kerran kuussa Herttoniemenrannassa 

Oletko lapsesi etävanhempi, asutko syystä tai toisesta eri osoitteessa kuin lapsesi? Tule mukaan uuteen vertaistukiryhmään, jossa tarkoituksena jakaa kokemuksia äitiydestä, sekä saada ja antaa vertaistukea. Mukana vapaaehtoinen kokemusasiantuntija, ensimmäisellä kerralla mukana myös Helka Belt Yhden vanhemman perheiden liitosta.

Kokoonnumme  kolmena syksyn tiistai-iltana 20.9., 18.10., 22.11. klo 17.30–19.00 

Ensimmäisellä kerralla on mahdollisuus osallistua myös verkon kautta, ilmoittaudu tästä ja kerro samalla tuletko paikan päälle, vai osallistutko etänä.

Haluatko mukaan suunnittelemaan ryhmää? Ota yhteys: helka.belt@yvpl.fi.  Näin pääset vaikuttamaan ryhmän toimintaan.

Järjestäjät: Yhden vanhemman perheiden liitto YVPL ja Pienperheyhdistys ry.

Vertaistuellinen ilta syöpää sairastaville yksinhuoltajille Herttoniemenrannassa

Rintasyöpäyhdistys Europa Donna ja Pienperheyhdistys järjestävät illan vakavasti sairaille yksin-/yhteishuoltajille torstaina 22.9. klo 18–20 Herttoniemenrannassa (Petter Wetterin tie 6).  Tarjolla tietoa, vertaistukea, kahvia/teetä ja pientä iltapalaa. Lastenhoito järjestetään etukäteen ilmoitetuille 1–11-vuotiaille lapsille.

Mukana illassa ovat sairaanhoitaja Tiina Huhtanen Europa Donnasta ja vertaistoiminnan koordinaattori Riikka Koola Pienperheyhdistyksestä. Lisätietoja saat: tiina.huhtanen(at)europadonna.fi tai riikka.koola(at)pienperhe.fi

Ilmoittaudu tästä viimeistään 8.9. ja kerro ilmoittautuessasi mistä teemoista toivot keskustelua tai mihin kysymyksiin toivot vastauksia. Kerro myös tuletko paikan päälle vai osallistutko etänä ja jos tulet paikan päälle, kerro hoitoon jäävän lapsen nimi, ikä ja mahdolliset erityistarpeet.

Syksyn perhekahvilat

Sunnuntain Soppakuppila Herttoniemenrannassa, alkaen 4.9. 

Uusi perhekahvila kokoontuu joka toinen sunnuntai eli syyskuussa 4.9. ja 18.9. klo 14–16. Tule relaamaan viikonlopun päätteeksi maksuttoman keiton äärelle. Aikuisille tarjolla myös kahvia, teetä ja vertaistukea. Lapsille seuraa ja leluja (ei lastenhoitoa). Mukana ovat vapaaehtoiset Nina ja Heli.  

Ilmoittaudu Riikalle tekstarilla/whappilla viim. kunkin viikon perjantaina klo 14,  p. 040–640 3756 ja kerro mukaan tulevan lapsen nimi ja ikä sekä ruokavaliot. 

Yh-perhekahvila Kannelmäessä joka toinen torstai

Kannelmäen kirjaston yh-perhekahvila jatkuu to 1.9. klo 17.30–19.00. Tarjolla pientä iltapalaa aikuisille ja lapsille, mukana vapaaehtoinen Heli. Perhekahviloissa ei ole lastenhoitoa. Osoite: Kannelmäen kirjasto (Kanneltalo, Klaneettitie 5, Helsinki).

Ilmoittaudu tekstiviestillä/WhatsApp-viestillä Riikalle, p. 040-640 3756 viimeistään edellisenä päivänä. Kerro samalla mukaan tulevan lapsen nimi ja ikä sekä haluatko liittyä uuteen Kannelmäen yh-perhekahvila WhatsApp-ryhmään.  Etsimme myös Helin kaveriksi toista vapaaehtoista, ota yhteyttä Riikkaan, jos pesti kiinnostaa.  

Yh-perhekahvila Tikkurilassa 

Vantaan Tikkurilassa kokoontuu kerran kuussa lauantaisin  yh-perhekahvila 17.9., 29.10., 12.11. ja 10.12. klo 10–12.

Jätkäsaaren yh-olkkari 

Helsingin jätkäsaaressa  kokoontuvat yhden vanhemman perheet kerran kuussa tiistaisin 6.9., 4.10., 1.11. ja 13.12.  klo 17–19. Lokakuun kerralle tulossa Astma- ja allergiayhdistyksen sairaanhoitaja alustamaan lasten allergioista.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan Tikkurilan yh-kahvilaan ja Jätkäsaaren yh-olkkariin elokuusta alkaen noin viikkoa ennen kutakin kahvilaa. Ilmoittautumislinkit päivitetään elokuussa Perhekahvilat-sivulle.