Kevättalven tapahtumia, ryhmiä ja perhekahviloita yhden vanhemman perheille

5.3.2019

Järjestämme yhdessä Ensi- ja turvakotien liiton muiden jäsenyhdistysten kanssa Lapsiväen KarneVAALIT 19.3. Vanhalla ylioppilastalolla klo 13.0016.30. Luvassa on hupia ja tietoa lapsiperheille sekä mahdollisuus tavata eduskuntavaaliehdokkaita. Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu! antaa tahtia sekä temppurata ja arjessa pätevöityneet leikittäjät pitävät huolen, että koko perhe viihtyy. Jutustelun ja leikin lomassa on lyhyitä tietoiskuja vanhemmuudesta.

Tapahtuman päättää klo 15.3016.30 pidettävä vaalikeskustelu, jonka teemana on ”Jokaisella lapsella on oikeus olla turvassa ja elää hyvää lapsuutta”. 

Lisätietoa tapahtumasta: https://ensijaturvakotienliitto.fi/lapsivaen-karnevaalit/

Lastenmusiikkiorkesteri Ammuu!

KESKUSTELUTILAISUUS YHTEISÖASUMISESTA MA 18.3. KLO  17.00–18.30

Oletko miettinyt perheasuntojen asumiskuluja pääkaupunkiseudulla? Voisiko ratkaisu olla yksinhuoltajatalouksen yhteisöasuminen? Tämä mahdollisesti tarjoaisi myös lastenhoitoapua, vertaistukea ja lapsille leikkikavereita. Tule mukaan keskustelemaan ja pohtimaan asiaa yhdessä vapaaehtoisen Kristiina K:n kanssa. Tilaisuus on osin samaan aikaan Soppakuppilan kanssa Hämeentie 64:ssä, eli osallistujat saavat myös maukasta kasviskeittoa siivittämään keskustelua. Keskusteluun osallistuvien lapsia leikittävät lastenhoitajat viereisessä huoneessa.  

Ilmoittaudu tästä viimeistään ti 12.3. 

kerro samalla tarvitseeko lapsesi hoitoa, lapsen nimi ja ikä sekä mahdolliset ruoka-allergiat teiltä molemmilta….

UUSI: MYLLYPURON YH-OLKKARI KESKIVIIKKOISIN ALKAEN 20.3. 

Uusi yh-olkkari kokoontuu kerran kuussa keskiviikkoisin leikkipuisto Myllynsiivessä (Yläkiventie 6) 20.3. klo 17.30–19.30 lähtien. Kevään kokoontumiset ovat keskiviikkoisin 20.3., 17.4. ja 15.5. klo 17.30–19.30. Olkkari on avoin kaikille yhden vanhemman perheille: yksin- ja yhteishuoltajille sekä vuoroviikkovanhemmille.  Lastenhoitaja leikittää lapsia. Lämpimästi tervetuloa! Toiminta jatkuu kesällä/syksyllä, mikäli osallistujia riittää. Olkkari pidetään yhteistyössä Kaapatut lapset ry:n kanssa.

Katso lisätietoja Oulunkylän,  Itäkeskuksen, Vuosaaren perhekahviloista/olkkareista sekä  uudesta isien ja lasten perhekahvilasta Malmilla. Lue lisää


Erilaisiin elämänvaiheisiin ja tilanteisiin sopivien ryhmiä järjestetään vanhemmille. Yleensä lapsille on samaan aikaan järjestetty hoito. Valitse itsellesi sopiva ryhmä! Teinien vanhemmat, Tunteita ja tuunausta, Sateenkaaritreffit, Leskiperheiden tapaaminen... Lue lisää

HUOM!! Kesän leireistä ilmoitamme viikolla 12.

Muista myös KIRJOITUSKILPAILU yksin lapsiperheen arkea pyörittäville vanhemmille!

Kerro  kokemuksiasi ajasta, ajankäytöstä tai ajan puutteesta. Mihin yhden aika riittää tai ei riitä? Mihin tarvitsisi lisää aikaa? Mitä oma aika merkitsee? Kirjoituksen tulee olla 500–1000 sanaa pitkä. Julkaistut kirjoitukset palkitaan elokuvalipuin. Lähetä kirjoituksesi 10.3. mennessä kansalaistoiminnan suunnittelija Petriina Perkiömäelle petriina.perkiomaki(at)pienperhe.fi. Kirjoituksia julkaistaan yhdistyksen blogissa ja julkaisuissa. Ne voidaan julkaista nimellä tai nimimerkillä.

Katso myös kotisivuilta ajasta Pienperheyhdistyksen vaalikampanjateemana:

https://www.pienperhe.fi/eduskuntavaalit-2019/