Eri ryhmien tapaamiset alkavat

21.8.2020

Pienperheyhdistyksen vertaisryhmät ja perhekahvilat alkavat vähitellen. Vanhemmille on tarjolla sekä hyvinvointiin että omiin viiteryhmiin liittyvää toimintaa. Perhekahvilat tarjoavat hengähdyshetken arjessa.

Ryhmätapaamiset

HYVÄ OLO- ryhmä kokoontuu syys-lokakuussa

Tarvitsetko apua ja kannustusta elämäntapojesi ryhdistämisessä?  HYVÄ OLO- ryhmä  on verkko- ja livetapaamisten yhdistelmä kahdeksan viikon ajan maanantai-iltaisin klo 18–20, välillä 7.9.–26.10. Ryhmä keskittyy hyvinvoinnin parantamiseen eri elämän osa-alueilla. Teemat: Liikunta, ravinto, uni, pysähtyminen ja voimaantuminen. Livetapaamiset ovat eri puolilla Helsinkiä/Tikkurilaa, lähtökohtaisesti ulkotiloissa ja verkkotapaamiset Zoom- verkkoalustalla.

Tule mukaan lähettämällä sähköpostia 2.9. mennessä osoitteeseen: marjo.meijula@pienperhe.fi vastaamalla seuraaviin asioihin: 1. Nimi 2. Puhelinnumero 3. Sähköpostiosoite 4. Miksi haluan mukaan ryhmään? 5. Voinko osallistua kaikille kerroille? 

Uskalla Elää! – Erosta eteenpäin

Mietityttävätkö eroasiat lapsiperheessä? Tule mukaan maksuttomiin webinaareihimme, jossa aikaa on jätetty myös kysymyksille ja keskustelulle.

Tilaa osallistumislinkki ja kerro mille kerroille haluat mukaan: marjo.meijula@pienperhe.fi

Kokoontumiset perjantaisin klo 17.30–19.00

18.9. muutos ydinperheestä yhden vanhemman perheeksi

2.10. eroprosessi elämänvaiheena koko perheelle

16.10. perheeni hajosi, olenko epäonnistunut?

30.10. vanhemmuus ja opiskelu

13.11. uusi parisuhde

27.11. erosta eteenpäin – uskallan elää!

Liikuntatreffit Seikkailupuisto Korkeessa Mustikkamaalla

Lähde lasten ja nuorten kanssa seikkailemaan ”yläilmoihin”! Liikuntatreffit pidetään lauantaina 19.9. klo 11-13 Seikkailupuisto Korkeessa Mustikkamaalla.

Hinnat: 10 €/hlö Latvarata (aikuiset ja yli 7-vuotiaat sekä yli 120 cm pitkät)  ja 5 €/hlö Kantorata (90–140 cm pitkät). Alle 10-vuotias tarvitsee aikuisen mukaansa. 

Huom! Koronaohjeistuksen vuoksi tulee radoilla olla hanskat kädessä. Ota omat tai osta omaan laskuun Korkeesta 3,50 €.

Ilmoittaudu tästä 30.8. mennessä. Kerro lapsen ikä ja myös pituus. Vahvistamme ilmoittautumisen sähköpostilla syyskuun alussa, jonka jälkeen tulee maksaa omavastuu.

Lisätietoja: https://korkee.fi/mustikkamaa-radat/

Itsellisten äitien tapaamiset Herttoniemessä alkavat

Itsellisten äitien vertaistukitapaamiset on tarkoitettu lahjasukusoluilla ilman kumppania lapsen saaneille. Tapaamisia järjestetään sunnuntaisin 6.9., 20.9.,  4.10. ja 18.10. klo 11–13. Mukana on sosionomiharjoittelija Piia. Osoite: Petter Wetterin tie 6. Lämpimästi tervetuloa! 

Ilmoittaudu tästä 6.9. (viim. 28.8.) ja 20.9. (viim. 6.9.) tapaamisiin tästä

Jos ilmoittaudut molempiin, merkitse kumpi sopii sinulle paremmin – jos ilmoittautuneita on paljon, kaikki eivät mahdu molempiin. 

Yhden vanhemman sateenkaariperheiden tapaamiset

Tule tapaamaan muita yhden vanhemman sateenkaariperheellisiä rennon keskustelun ja pienen purtavan merkeissä. Lastenhoito on järjestetty tapaamisen ajaksi.

Kokoontumiset ovat kerran kuussa lauantaisin 19.9., 24.10., 14.11. ja 19.12. klo 15–17. Tapaamiset ovat yleensä Sateenkaariperherheiden tiloissa, Hämeentie 27, 00500 Hki, 7. kr. Huom! Lokakuun tapaaminen 24.10. pidetään kuitenkin Pienperheyhdistyksen tiloissa, Petter Wetterin tie 6. 

Voit ilmoittautua kerralla kaikkiin tapaamisiin. Muistathan myös perua ilmoittautumisen ajoissa, jotta osamme varautua oikealla määrällä lastenhoitajia.

Ilmoittaudu tästä viikkoa ennen

Eronneiden vanhempien mielipiteitä kaivataan verkkokurssin kehittämisessä

Ensi- ja turvakotien liiton (ETKL) erotyössä koostetaan eronneille tai eroa pohtiville vanhemmille tarkoitettua maksutonta Yhteistyövanhemmuus-verkkokurssia, jonka voisi suorittaa ja tehdä itsenäisesti verkossa itselle sopivana ajankohtina. Kaipaisimme kurssiin palautetta vanhemmilta liittyen kurssin sisältöön, toteutukseen jne.

Kurssi tulee a) moodle-versiona tai b) suoraan apuaeroon.fi- sivulle sisällöksi. ETKL kokoaa vapaaehtoisia vanhempia yhteen TEAMS etäyhteydellä ke 9.9. klo 16.30–19.00 välille yhteiseen hetkeen ja keskusteluun. Tapaamisessa esitellään nyt valmiina oleva kurssin osa-alueet ja sisällöt sekä tehtävät. Jos haluat olla mukana, ilmoittaudu Päiville: paivi.hietanen@etkl.fi

Perhekahvilat

Soppakuppila jatkuu PPY Herttoniemessä 7.9. lähtien

Tervetuloa aloittamaan viikko pehmeästi yhteisen aterian äärelle! Soppakuppilassa saat vegaanista kasviskeittoa itsellesi ja lapselle 7.9. alkaen maanantaisin klo 16.30–18.30. Erikoisohjelmaa 14.9.: Uudenmaan Martat pitää Ekosiivous-infon.

Ilmoittaudu tekstiviestillä/whapp-viestillä Riikalle tai p. 040-640 3756 viim. su 6.9. ja jatkossa viimeistään edeltävänä päivänä. Ilmoittautuessa kerro mihin aikaan suunnilleen tähtäät paikalle ja mukaan tulevan lapsen nimi ja ikä, mukaan mahtuu 7–10 perhettä/maanantai. Kerro myös haluatko mukaan Soppakuppilan whapp-ryhmään.

Hakunilan perhekahvila 

Tule tapaamaan muita alueen yh-perheitä Hakunilan yhteisötalolle, Laukkarinne 6, Vantaa, joka toinen tiistai alkaen 8.9. klo 17–19 . Tarjolla on teetä, kahvia ja pientä iltapalaa aikuisille ja lapsille. Mukana vapaaehtoinen Noora. Yhteistyössä YVPL ja Hakunilan lasten ja perheiden yhteisötalo. Kerro ilmoittautuessasi mukaan tulevan lapsen nimi ja ikä.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 1.9.

Jätkäsaaren perhekahvila täysin yksin lastaan kasvattaville

Kokoontuminen on Jätkäsaaressa Hyvän toivon kappelissa, Länsisatamankatu 26–28, kerran kuussa tiistaisin: 1.9., 6.10.,  3.11. ja 1.12. klo 17–19. Tarjolla on teetä, kahvia ja pientä iltapalaa aikuisille ja lapsille. Yhteistyössä YVPL, Totaaliyhärit ry ja Tuomiokirkkoseurakunta. 

Ilmoittaudu tästä viimeistään 27.8. ja kerro samalla mukaan tulevan lapsen nimi ja ikä.

Itsellisten äitien perhekahvila

Itsellisten äitien vertaistukitapaamiset on tarkoitettu lahjasukusoluilla ilman kumppania lapsen saaneille. Tapaamisia järjestetään sunnuntaisin 6.9., 20.9.,  4.10. ja 18.10. klo 11–13. Mukana on sosionomiharjoittelija Piia. Osoite: Petter Wetterin tie 6. Lämpimästi tervetuloa! 

Ilmoittaudu tästä 6.9. (viim. 28.8.) ja 20.9. (viim. 6.9.) tapaamisiin tästä

Jos ilmoittaudut molempiin, merkitse kumpi sopii sinulle paremmin – jos ilmoittautuneita on paljon, kaikki eivät mahdu molempiin.