Alkuvuoden ohjelmaa

2.1.2019

Hyvää uutta vuotta 2019! Viikosta 3 lähtien käynnistyvät vähitellen Pienperheyhdistyksen perhekahvilat ja ryhmät. Ilmoittaudu pikaisesti Rahat riittämään -kurssille ja Hauhon perheleirille. Helmikuun puolivälissä pääsevät eroperheen nuoret leirille.

RAHAT RIITTÄMÄÄN -KURSSI LAPINLAHDEN LÄHTEELLÄ 16.1. ALKAEN

Kurssi pidetään viitenä peräkkäisenä keskiviikkona, alkaen ke 16.1. klo 17–19.30 osoitteessa Lapinlahden Lähde, Lapinlahdentie 1 (Venetsia-talon Sininen huone). Lastenhoito järjestetään tarvittaessa 2–10-vuotiaille lapsille.

Kurssi on sinulle työtön, pienituloinen tai muuten vähävarainen, jos haluat...
– saada rahat riittämään paremmin
– oppia oman talouden budjetointia ja kirjanpitoa
– saada vinkkejä arjen kulutukseen ja kulutuksen vähentämiseen
– kuulla, mitä tehdä ylivelkaantumistilanteessa
– oppia laittamaan edullisista raaka-aineista hyvää ruokaa, periaatteella rippeet käyttöön, hävikkiä välttäen
– miettiä yhdessä muiden kanssa, mitä hyvä elämä oikein on, mitä siihen tarvitaan ja miten lisätä hyvinvointia
– jakaa ja saada vinkkejä

Kurssi on maksuton ja sen toteuttaa  Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry:n We Pop-Up -hanke. Pienperheyhdistykselle on varattu 4/10 paikkaa. Ohjaajana on  KM Merja Korpisaari ja ruoanvalmistuksen ohjaaja Laura OIkari.

Mukaan vihko ja kynä. Kotona työskentelyä varten on hyvä olla tietokone, mutta se ei ole välttämätöntä.

Sitovat ilmoittautumiset tästä viimeistään 4.1. klo 12


HAUHON PERHELEIRI 1.–3.2.

Järjestämme yhteistyösssä Lasten kesä ry:n kanssa viikonlopun perheleirin Lasten kesän leirikeskuksessa Hauholla. Osallistujat leirille valitaan sosiaalisin, taloudellisin ja/tai terveydellisin perustein (perustele ilmoittautuessasi).  Leirin osallistumismaksu on 40 €, joka sisältää ohjelman, majoituksen, ruoat ja tilausbussikuljetuksen Hauholle. Varaudu lähtemään leirille perjantaina 1.2.  noin  klo 16. Paluu leiriltä sunnuntaina on n. klo 15.

Leirillä on sekä vapaata perheoleskelua, että omaa ohjelmaa aikuisille ja Lasten kesä ry:n lastenohjaajien ohjelmaa eri-ikäisille lapsille/nuorille. Lastenohjaajat suunnittelevat leirin ohjelman osallistujalapsien/-nuorten iän mukaan, eli kaikenikäisten lasten perheet voivat hakea. Mukaan lähtee kaksi vapaaehtoista vertaisohjaajaa omien lastensa kanssa.

Ilmoittaudu tästä viimeistään 8.1.


NUORTEN VIIKONLOPPU 15.–17.2.

Tunnetko eroperheen nuoren (n. 13–18v), joka olisi kiinnostunut tuomaan esille nuorten näkökulmaa eroperheiden asioissa? Ensi- ja turvakotien liitto ry järjestää yhteistyössä useiden muiden järjestöjen kanssa Nuorten viikonlopun Sipoon Sopukassa ja toivoo osallistujiksi sellaisia eroperheiden nuoria, joilla on säännöllinen kontakti kumpaankin vanhempaan.

Viikonloppuleiri tarjoaa mukavaa yhdessäoloa, hyvää ruokaa, luovia juttuja ja yhdessä koostamme viestiä ammattilaisille ja vanhemmille liittyen vanhempien väliseen yhteistyöhön eron jälkeen. Toiminta leirillä on ammattilaisten  ohjaamaa.

Leiri on sinulle maksuton ja kiitokseksi osallistumisesta saat myös leffaliput ja todistuksen osallistumisesta.

Huomioithan, että leiriviikonloppu on Etelä-Suomen hiihtoloman ensimmäinen viikonloppu.

Katsotaan kuljetukset yhdessä esim. Itäkeskuksesta. Leiri alkaa pe 15.2. alkuillasta ja päättyy su 17.2. iltapäivällä. Leiriläisten pitää olla mukana koko leiriaika ja osallistua yhteiseen ohjelmaan. Mukaan pääsee 2–3 nuorta.

Sitovat ilmoittautumiset ja lisätiedot viimeistään 17.1. Petriinalle: petriina.perkiomaki@pienperhe.fi Huom! vanhemmalta tarvitaan lupa.