Mieskaveritoiminnan mielekkyys näkyy kyselyissä

14.12.2017


Kokosin viime viikolla yhteenvetoa Mieskaveritoimintaan osallistuvien miesten vuosittaisista kyselyistä vuosilta 2015–2017. Kyselyjen tarkoituksena on saada konkreettista tietoa Mieskaveritoiminnasta juuri niiltä ihmisiltä, joita se eniten koskettaa. Jokavuotisten kyselyiden avulla on mahdollista pitää yllä niitä asioita, jotka koetaan toimiviksi sekä kehittää niitä asioita, joissa vielä on parannettavaa. Toimintaa hiotaan koko ajan sen mukaan, mitä mieskaverit sekä pikkukaverit äiteineen tuovat esiin.

Oli mielenkiintoista nähdä, mitkä asiat mieskavereiden mielestä ovat näiden vuosien aikana muuttuneet ja mitkä taas ovat pysyneet ennallaan. Vastauksia läpikäydessä esiin nousi mieskavereiden tyytyväisyys toimintaan. Miesten vastauksista välittyi innostus sekä monipuolisuus etenkin, kun kysyttiin mieskaverin ja pikkukaverien yhteisistä tekemisistä. Vastauksista kävi ilmi, että erilaisia aktiviteettejä harrastetaan paljon, mutta suuri painoarvo annetaan ihan vain yhdessä olemiselle.

Välillä tekeminen voi olla spesiaalimpaa kuten Superparkissa tai Linnanmäellä käymistä. Kuitenkaan aina tekemisen ei tarvitse olla näin suureellista, vaan saman ilon voi saada aikaan pienemmälläkin. Yhteiset leikki- ja keskusteluhetket sekä rento yhdessä olo, ovat joinakin hetkinä juuri se oikein ja paras vaihtoehto viettää yhteistä aikaa.

Kaikki miehet ja lapset ovat omia persooniaan. Samalla myös heidän kaverisuhteensa ovat todella uniikkeja eikä kahta samanlaista löydy. Tämä on Mieskaveritoiminnan rikkaus. Toiminnan kautta on mahdollista luoda sellaisia ihmissuhteita, joita ilman toimintaa ei olisi välttämättä koskaan syntynyt.

 

Mukavaa joulun odotusta kaikille!

 

Petriina Perkiömäki

Korkeakouluharjoittelija