Tärkeä osa yhdistystä

27.11.2017


Olen 21-vuotias opiskelija Diakonia-ammattikorkeakoulusta. Olen ollut työharjoittelussa Pienperheyhdistyksessä ja olen täällä viimeistä viikkoa. Ajattelin kirjoittaa tämän blogipäivityksen kertoakseni, millaista täällä on ollut.

Aloitin Pienperheyhdistyksessä työharjoitteluni 25.09.2017. Pääsin osalliseksi projektiin ”Minullakin on kerrottavaa”, jota johtaa Harrastusmestari Ville Anttonen. Ville ohjeisti minulle perinpohjaisesti projektin idean ja sen toimintatavat. Tästä onkin lähtenyt käyntiin työharjoitteluni, jossa olen saanut kokea ja tehdä paljon erilaisia asioita. Olen saanut kartoittaa lasten harrastuksia, olla mukana lasten harrastuksissa ja kannustaa heitä eteenpäin.

Olemme Villen kanssa yhdessä järjestäneet kaksi viikonloppuretkeä Vierumäelle ja Pajulahteen. Olen auttanut myös teknologian kanssa työn edistämiseksi. Tämän lisäksi olen auttanut kykyjeni mukaan muita Pienperheyhdistyksen työntekijöitä. Muun muassa Mummilan ryhmänvetäjä Mari oli suunnitellut perheille Kekri-juhlan, jossa otin käyttöön alter egoni Pete Peikon, joka hauskutti lapsia kertomuksillaan.

Kun aloitin syyskuussa harjoitteluni, en olisi uskonut kuinka paljon hyvää saa aikaan niin helposti. Työilmapiiri on mukava ja rento. Kokoukset ovat mukavia, kun tulee aina jotain, mikä nostaa hymyn korviin. Lisäksi saan kertoa muille, miten on viikko mennyt. Tulee tunne, että on tärkeä osa yhdistystä.

Virheitäkin on minulle sattunut ja Ville on antanut minulle palautetta terävästi, mutta samalla kannustanut minua jatkamaan eteenpäin. Perheitä on ollut aina hauska tavata ja tutustua heidän lapsiin. Lapsilla on niin paljon kerrottavaa ja kysyttävää. Myös vanhempien kohtaaminen ja heidän kanssaan jutteleminen on ollut mukavaa ja on antanut näkökulmaa harjoitteluuni.

Mitä siis seuraavaksi? Harjoitteluni loppuu viikon päästä 01.12.2017. Näin hyvän harjoittelun jälkeen tuntuu hieman tyhjältä palata takaisin koulupenkille. Luultavasti haen osa-aikatyöntekijäksi Pienperheyhdistykseen. Saa nähdä palkkaavatko he minut. Haluaisin kyllä jatkaa Villen projektissa ja auttaa lapsia löytämään mieleisensä harrastuksen, järjestää lisää retkiä ja antaa oman panokseni projektiin.

 

Johannes Fagerström

ammattikorkeakouluharjoittelija