Lapsen oikeuksien päivän juhla Sopukassa

23.11.2017

Vietimme viime sunnuntaina Lapsen oikeuksien juhlaa Sopukassa. Ohjelmassa oli paljon erilaista tekemistä, joka oli suunnattu perheille yhdessä tehtäväksi. Sopukassa oli käynnissä samaan aikaan Pienperheyhdistyksen Tuttileiri taaperoikäisille lapsille, ja osa leiriläisistä osallistui myös itse juhlaan. Näin ollen juhlahumuun osallistui ikää katsomatta, kaikki vauvoista vapaaehtoisiin mummeihin.

Päivä alkoi ihanalla Loiske Ensemblen BabyTango-esityksellä, jossa yhdistyi hienosti musiikki ja tanssi. Yksinkertaiset rekvisiitat kiinnittivät täydellisesti lasten huomion. Esityksessä näkyi muun muassa kauniin vaaleanpunainen ilmapallo ja erivärisiä sulkia, jotka saivat lasten kiinnostuksen heräämään. Esityksen lopulla kaikki pääsivät tanssahtelemaan tangon pyörteisiin yhdessä ja erikseen. Oli mukavaa nähdä, kuinka iloisia sekä hyvän tuulisia kaikki olivat, ja kuinka innokkaasti perheen pienimmät innostuivat tanssimaan haitarin sointujen tahtiin. Lopuksi lapset pääsivät vielä itse kokeilemaan yhdessä Loiske Ensemblen kanssa haitarin soittamista. Kaikkien lasten taikasormet saivat aikaan mitä hienompia lauluja, joita me kaikki yhdessä lauloimme ja tanssimme.

Päivään kuului myös paljon muuta ohjelmaa. Kynttiläpajassa teimme talven pimeneviin iltoihin mehiläisvahakynttilöitä ja kaikki saivat aikaan upeita omanlaisiansa taideteoksiansa. Kynttilöiden tekeminen oli helppoa ja hauskaa. Samaan aikaan ulkona oli mahdollisuus suorittaa Peikkomuorin jännittävä tehtävärata, jossa lapset saivat seikkailla metsässä yhdessä vanhempien kanssa.

Juhlassa valmistauduttiin myös tulevaan jouluun tonttukoulun merkeissä. Tonttukoulun myötä syntyi monta pätevää tonttuilijaa valmiina odottamaan joulua. Tontut oppivat leikkien ja laulujen myötä tärkeitä tonttutaitoja, kuten esimerkiksi piparien leipomista sekä lahjojen rakentamista. Tähänkin toimintaan osallistuivat niin lapset kuin aikuisetkin.

Juhlaväen poistuessa kotia kohti, näkyi useita iloisia kasvoja. Juhla oli tehty Lapsen oikeuksien päivän mukaisesti lasten ehdoilla, kuitenkin niin, että koko perhe sai yhdessä nauttia päivästä.

Lapsen oikeuksia on tärkeää juhlistaa joka vuosi, jotta sopimuksen olemassaolo sekä merkitys muistetaan. Lapsen oikeuksien sopimuksen tarkoituksena on muun muassa taata jokaiselle lapselle yhtäläiset oikeudet ja mahdollisuudet syntyperää, kulttuuria tai varallisuutta katsomatta. Tänä vuonna päivän teemana oli yhdenvertaisuus ja se on myös Pienperheyhdistyksen toiminnassa tärkeä arvo. Tämä juhla oli yhdessä tekemistä lapsien ehdolla ja siitä nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin.

Kiitos kaikille osallistujille, nähdään ensi vuonna taas!

 

Petriina Perkiömäki

Korkeakouluharjoittelija