Haluaisitko sinä tai lapsesi olla vaikuttamassa asioihin?

16.4.2018

Toukokuussa kokoontuu Pienperheyhdistyksen tiloissa aikuisten vaikuttamisryhmä 15.5. sekä 8–13-vuotiaille lapsille suunnattu lapsiparlamentti 24.5. Tervetuloa mukaan!

MITÄ AJATTELET PERHEVAPAISTA, SOTE-UUDISTUKSESTA, PERHEIDEN PALVELUISTA?

Tule mukaan miettimään, mitkä ovat yhden vanhemman perheitä tällä hetkellä koskettavat teemat. Mihin tulisi vaikuttaa? Aloitettaisiinko kampanja? Tehdäänkö jokin tempaus? Otetaanko selvää jostain asiasta?

Yhdistyksen vaikuttamistoimintaan kuuluu monenlaista asiaa ja toimintaa: tiedotuskampanjoita muiden perhejärjestöjen kanssa, kannanottoja, lausuntopyyntöjen vastauksia, haastattelupyyntöjä ym.

Tärkeintä kaikessa on kuitenkin jäseniltä ja osallistujilta tulevat aloitteet ja tarinat omasta elämästä. Pienperheyhdistyksellä on mahdollisuus saada paremmin ääntä kuuluviin,  kun viestitään siitä, miten isolla joukolla asiat ovat jollakin tavalla: Miten esim. poliittiset päätökset vaikuttavat perheiden elämään. Tutkimukset ja tilastot eivät yksin vakuuta päättäjiä, vaan kun siihen lisää jonkun perheen kokemuksen ja tarinan, menee viesti paremmin perille.

Tule juttelemaan ja miettimään yhdessä vaikuttamistoimintaa tiistaina 15.5. klo 17.30–20.00 Hämeentie 64:ään. Lapsille on omaa ohjelmaa aikuisten tapaamisen aikana.

Ilmoittautumiset 6.5. mennessä

Lisätiedot: kaisli.syrjanen(at)pienperhe.fi

 

LASTEN ÄÄNI KUULUVIIN – PIENPERHEYHDISTYKSEN OMA PIKKUPARLAMENTTI KOKOONTUU

Haluaako lapsesi olla Suomen seuraava presidentti ja vaikuttaa asioihin? Tai kiinnostaako häntä toimittajan työ? Vai kenties kuvaajana toimiminen? Pohtiiko ja kyseleekö hän paljon? Innostuuko hän uusista asioista?

Olemme kokoamassa Pienperheyhdistykselle omaa lapsiparlamenttia, jonka tarkoituksena on saada lasten ääni kuuluviin. Lapset pääsevät esimerkiksi pohtimaan yhdistyksen toimintaan sekä perheisiin liittyviä kysymyksiä, haastattelemaan politikkoja sekä toisiaan ja ehkä myös vierailemaan eduskunnassa.

Lapsiparlamentti on kohdistettu 8–13-vuotiaille lapsille ja se muokataan yhdessä lasten kanssa heidän kiinnostuksen kohteidensa mukaiseksi. Tarkoituksena on tarjota lapsille mielenkiintoinen ja hauska tapa päästä vaikuttamaan asioihin sekä tuomaan omia ajatuksiaan esiin.

Tervetuloa siis mukaan ensimmäiseen tapaamiseen!

Ilmoitathan myös, jos lapsesi on kiinnostunut toiminnasta ja haluaisi osallistua mukaan myöhemmin, mutta on estynyt ensimmäisellä kerralla.

Pikkuparlamentti kokoontuu ensimmäisen kerran torstaina 24.5 klo 17–19
Hämeentie 64 -tilassa. 


Ilmoittautumiset viimeistään 17.5.

Lisätietoa: petriina.perkiomaki@pienperhe.fi