Lähde hiihtoretkelle Paloheinään tai hae leirille

1.2.2018

Vanhemmat ja isommat lapset tekevät 10.2. hiihtoretken Paloheinään. Lasten Kesän koordinoimille leireille voi jo hakea.

VANHEMPIEN JA ISOMPIEN LASTEN HIIHTORETKI PALOHEINÄÄN LA 10.2.

Tavataan Paloheinässä Suomen Ladun välinevuokrauspisteellä klo 11. mukana vapaaehtoinen Kukka.

Tulo-ohjeet: https://www.suomenlatu.fi/paloheina/ota-yhteytta.html

HUOM! Omat sukset ja monot mukaan. Jos vuokraat ne Paloheinästä, hinnat ovat 19 e/aikuisen tai teinin suksipaketti ja 9 e / lapsen suksipaketti (alle 10-v). Suksien vuokraus on omakustanteinen ja sisältää monot ja sauvat.

Pienet lapset voivat jäädä PPY lastenhoitajan kanssa leikkimään Paloheinän aidatulle leikkipaikalle hiihdon ajaksi.  Lastenhoitajat ulkoleikittävät lapsia klo 11.00–12.30.

Hiihtämään voi tulla myös ilman lapsia.

HUOM! Retkellä on säävaraus, joten ilmoitathan puhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä. Retki ei toteudu, mikäli ei ole lunta tai on liian kova pakkanen.

Ilmoittaudu tästä retkelle ja lastenhoitoon viimeistään 1.2.2018 

 

LASTEN KESÄN KOORDINOIMAT LEIRIT

Pienperheyhdistys on mukana kuuden järjestön yhteishakkeessa Leiritoiminta perheitä tukemassa. Vuosien 2017–2020 välisenä aikana järjestetään yhdessä 25 perheleiriä tukemaan perheiden hyvinvointia. Hanketta koordinoi Lasten Kesä ry, joka hoitaa myös ilmoittautumiset.

Hankkeen leirit koostuvat aloitusleireistä sekä teemallisista jatkoleireistä. Leiriviikonloput antavat perheille yhteistä aikaa, uusia kokemuksia ja uusia tuttavuuksia. Viikonloppuun mahtuu saunomisen, iltanuotioiden ja ohjelman lisäksi keskusteluja, lepäämistä ja ruokailua niin oman perheen kuin muiden perheiden kanssa.

Leirillä saa jakaa arjen haasteita, puhua mieltä askarruttavista asioista muiden kanssa. Aikuisille on myös omaa ohjelmaa ja mahdollisuus omatoimiseen liikkumiseen ja jutusteluun, jonka aikana kokeneet leiriohjaajat huolehtivat lapsista. Leirien aikana saa myös lisätietoa hankkeen eri yhteistyöjärjestöjen toiminnasta.

Perhe saa ja voi osallistua hankkeen aikana usealle eri leirille aloitusleirin käytyään. Aloitusleireillä kartoitetaan perheiden tilanteita ja toiveita teemallisia jatkoleirejä ajatellen. Teemaleireille voi osallistua omien aikataulujen ja halujen mukaisesti koko hankkeen ajan. Eri kumppanuusjärjestöt ovat mukana jatkoleireillä.

Aloitusleireille haku käynnissä!

Linkki lomakkeeseen, jossa myös lisätietoja leireistä

Haut  ovat auki 31.1.2018 asti.


Kevään ensimmäinen aloitusleiri pidetään 23.25.2.2018 Virroilla lomakeskus Pukkilassa, 100 kilometriä Tampereelta pohjoiseen, Virtojen ja Ruoveden rajalla.  

Kevään toinen aloitusleiri 27.29.4.2018 Hauhon lomakeskuksella joka sijaitsee Hämeenlinnassa, noin puolitoista tuntia Helsingistä ja tunti Tampereelta.

Leireille voivat hakea perheet, jotka kokevat, että leiriviikonloppu ja sen osallistava ohjelma tarjoaisi tukea arkeen. Jokaiselle leirille otetaan mukaan 10–20 perhettä. Leirin hinta on 25 euroa/aikuinen, 10 euroa/lapsi. Alle 5 -vuotiaat lapset maksutta mukaan.

Leireille järjestetään yhteiskuljetus lähikaupungista. Hauhon leirille Hämeenlinnasta ja Pukkilan leirille tarpeen mukaan Tampere/Jyväskylä. Lomakkeessa kysytään tarkemmin kyydin tarvetta. Leireille järjestetään yhteiskuljetus lähikaupungista.